Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de Kız Teknik Meslek Lisesi'nde okuyan 170 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Tören sonrası kızlar halay çekip stres attı.
Hakkari Kız Teknik ve  Meslek Lisesi'nde örgün eğitimde okuyan 122 ve açık öğretimde okuyan 48 öğrenci olmak üzere toplam 170 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine, Hakkari Milli Eğitim Müdür Vekili Bünyamin Tekin, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan mezuniyet töreni, kız öğrencilerin seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılarla devam etti.
Konuşmanın ardından Kız Teknik Meslek Lisesi'ni birincilikle bitiren Hivi İhtiyatoğlu'nun mezuniyet belgesi ve başarı plaketi Milli Eğitim Müdür Vekili Bünyamin Tekin tarafından verilirken, diğer öğrenciler ise mezuniyet belgelerini, Milli Eğitim yetkilileri ve okul müdürlerinin elinden aldı. Belgelerini alan öğrenciler, keplerini hep birlikte havaya atıp mezuniyetin mutluluğunu yaşadı. 

BD(FE/BT) (FOTOĞRAFLI)