İHD Hakkari Şubesi, 30 yıl önce Çukurca Tabur Komutanlığı ve Çukurca ilçe Jandarma Komutanlığı askerleri tarafından Narlı Köyü'ndeki evine yapılan baskında gözaltına alınan ve 25 gün sonra da ailesine öldüğü haberi verildiği öne sürülen Mustafa Erdal, için oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.
Hakkari’de İHD ve kayıp yakınları tarafından 'Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın' eylemi düzenlendi. Bu hafta 6'ıncısı düzenlenen eylemde, 1984 yılında Çukurca İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'ndeki evine Çukurca Tabur Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı askerlerinin yaptığı baskında gözaltına alınan ve ailesine öldüğü haberi verilen Erdal için basın açıklaması ve oturma eylemi düzenlendi. Belediye binası önünde düzenlenen eyleme, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Hakkari Esnaf Odası Başkanı İsmail Akbulut ve Kayıp Yakınları katıldı.
İHD Hakkari Şube Başkanı Akbulut, İHD olarak 'Kayıplar bulunsun failleri yargılansın' sloganı ile ülke genelinde başlattıkları eylemlerin devam ettiğini, sonuç alınıncaya kadar da sürdüreceklerini söyledi. Akbulut, Mustafa Erdal'ın 1984 yılında Çukurca'ya bağlı Narlı Köyü'nde Tabur Komutanlığı askerleri tarafından gözaltına alındığını, 25 gün işkenceye tabi tutulduktan sonra infaz edildiğini ve ailesine haber verildiğini anlattı. İHD Başkanı Akbulut, "Askeri yetkililer, ailesine Mustafa Erdal'ın intihar ettiğini söylüyor. O günden bu yana Mustafa Erdal'ın failleri belli olmasına rağmen herhani bir yargı süreci başlatılmış değil. Başlattığımız bu eylemle, failler yargı önüne çıkartılana kadar devam edecektir" dedi.
Mustafa Erdal'ın oğlu Nezir Erdal ise, babasının askerler tarafından infaz edildiğini öne sürdü.

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)