HAKKARİ'deki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak tesislerinde Gençlik Hizmetleri  ve Spor il Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle, kayak sezonu açıldı. Kayak sezonunun açılması ile birlikte hafta sonunu fırsat bilen Hakkarililer, kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu tesislerde kayak yaptı.
Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak tesisininde kayak sezonu törenle açıldı. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kayak sezonunun açılışına Hakkari Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kayakçı öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Kayak merkezinde toplu gösteri ile kayak sezonunu açan kayakçılar, daha sonra yetkililerle birbikte hatıra fotoğraf çekti.
Kayak merkezine aileleri ile gelenler, kızakla kaymanın keyfini yaşarken, Kayak Antrenörü Emin Yıldırım da kayak bilmeyenlere eğitim verdi. Kayakta acemilik çeken bazı kadın öğretmenler düşmekten kurtulmadı. Vali Yardımcısı Temiz, sezon açılışı yaptıklarını ve tüm Hakkarililer'e hayırlı olmasını dilediklerini söyledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Mürdürü Reşit Güldal ise, hafta sonlarını farsat bilen tüm Hakkarililer'i kayak tesisinde kayak yapmaya davet etti. Güldal, şöyle dedi:
"Resmi olarak bu hafta kayak merkezimizi halkımızın hizmetine açtık.Hakkari merkezde kışın yapılabilecek çok fazla bir etkinik yok. Kahve köşelerinde oturacaksınız, ya da kent merkezinde 1-2 tur attıktan sonra evinize kapacaksınız. Bunun dışında sosyal bir etkinlik olmadığından dolayı kayak merkezine büyük rağbet var. Önümüzdeki yıl bir kayak evinin yapılması için de çalışmalarımız var."