HAKKARİ'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı olan 32 köy ve 88 mezra yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Bölgede 4 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından ulaşıma kapanan 32 köy ve 88 mezra yolunun açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürüyor. Özelikle yüksek kesimlerde ekipler yer yer 2 metreyi bulan karda tipi ve fırtınadan dolayı zor anlar yaşıyor. Şehir merkezinde ise yaklaşık 1 metreye ulaşan kar kalınlığı hayatı felç ederken, belediye ekipleri de yol ve kaldırım açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
7 KÖY, 30 MEZRA VE BİR BELDE ELEKTRİKSİZ
Kar yağışı ve fırtına nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza sonucu 7 köy, 30 mezra ve Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'ne elektrik verilemiyor. Vangölü Edaş ekipleri, köylere elektrik verebilmek için çalışmalarını sürdürürken, kar yağışı ve kar kalınlığının yer yer iki metreyi bulduğu bölgelerde çalışmaları güçlükle sürdürüyor.  Yetkililer, hatların bugün onarılarak köylere elektrik verileceğini belirtti.