BDP Hakkari Kadın Meclisi ile Demokratik Özgür Kadın Harekteti (DÖKH) tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' nedeniyle düzenlenen etkinlik için bir araya gelen yaklaşık 500 kadın, hükümetin kadın politikalarını eleştirdi.
Hakkari'de BDP Kadın Meclisi ve Demokratik Özgür kadın Hareketi'nin ortaklaşa düzenlediği yürüyüşte bir araya gelen ve aralarında BDP İl Eş Başkanı Esmer Tekin, BDP Yüksekova Belediye Başkan adayı Ruken Yetişkin'in de bulunduğu Hakkari Merkez ve ilçelerinde 500 kadın, BDP il binasında ellerine aldıkları pankartlarla yürüyüşe geçti. sık sık sloganlar atan kadınlar, Cumhuriyet ile Gençlik Caddesi'nden çevre yoluna kadar yürüdü. Bir süre önce cinsel istismar iddiasıyla gündeme gelen Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası önündeki caddeyi trafiğe kapatıp basın açıklaması yapan kadınlar, 'Taciz, tecavüz ve fuhuşa hayır' pankartı taşıdı.
Kadınlar adına basın metinin okuyan BDP Kadın Meclis üyesi Zeynep Kaya, hükümetinin kadına yönelik politikalarını eleştirdi. Kaya, Türkiye'de hergün birkaç kadının şiddete maruz kalarak şiddet gördüğünü belirterek, şöyle dedi:
"AKP hükümetinin iktidara geldiği günden bugüne kadın katliamları ve kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 artış göstermesi, Kürdistan coğrafyasında yaşanan savaş politikalarından bağımsız değildir. Kürt halkının yıllardır verdiği haklı mücadelesi karşısında kirli savaş politikalarını kadın üzerinde de yürüterek sonuç almaya çalışan AKP hükümeti, iktidara geldiği günden beri kadına yönelik gerek çıkardığı yasal düzenlemeler, gerekse kadını ev içine hapseden uygulamalarıyla erkek egemen sistemi üreten , besleyen ve güçlendiren bir tutum izlemiştir.Gördüğü şiddet sonucu devlet kurumlarına başvuran kadınlara yaşatılan mağduriyet sonucu bu kadınlar şiddete uğrayarak öldürülmektedir.Günde ortalama 5 kadının öldürüldüğü ülkemizde artık kadın cinayetleri değil, en hafif tabiriyle kadın kırımı yaşanmaktadır."
Basın açıklaması ardından kadınlar dağılırken, polis araçları rektörlük binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı.