HAKKARİ Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Anneler Günü nedeniyle Hakkari'deki 200 kadınla bir araya gelerek, anneler gününü kutladı. Hatipoğlu barış sürecine değinerek, "Biz kadınlar barış için kesinlikle mücadele edeceğiz" dedi.
Hakkari'nin BDP'li Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Mezopotamyada Yakınlarını Keybedenler Derneği'ne (Meya-Der) üye 200 kadına, anneler günü nedeniyle bir yemek verdi. Bir otelin salonunda verilen yemeğe, Yüksekova Belediye Başkanı BDP'li Ruken Yetişkin, BDP Hakkari il Eşbaşkanı Mehtap Daştan Demirer, BDP Merkez ilçe Eşbaşkanı Cevahir Kaçar, Meya-Der Hakkari Şubesi Eşbaşkanları Ramazan Elmaz, Şükran Koç , Belediye Meclis üyeleri ve kadınlar katıldı.
Yemeğe katılan kadınların anneler gününü kutlayan Başkan Hatipoğlu, "Türkiye'de maalesef anneler günü buruk geçiyor. Çünkü 30 yıldır süren bir savaş var. Bizim dağlarımızda asker ve gerillalar şehit düşüyordu. Şimdi de dağlarımızda yeni karakollar yapılıyor, utanç duvarlarının önünde kadınlar, çocuklar katlediliyor, cezaevlerindeki hasta tutsakların cenazeleri çıkıyor. Bizler anne yüreği olarak gerçekten dayanamıyoruz. Bizleri diri diri toprağa gömüyorlar. Biz hükümete sesleniyoruz. Sayın Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu çözüm ve barış sürecine müzakerelerle bir an önce yanıt verin.Yanıt verin ki, anneler ağlamasın. Biz kadınlar barış için kesinlikle mücadele edeceğiz" dedi.
Daha sonra konuşan BDP Merkez ilçe Eşbaşkanı Cevahir Kaçar ise, kadınlar olarak ne bir askerin, ne de bir gerillanın cenazesinin gelmesini istemediklerini belirtti. Yemeğin ardından Başkan Hatipoğlu, kadınlara anneler günü hediyesi olarak birer eşarp hediye etti.

BD-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)