Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()- YÜKSEK Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için Hakkari il merkezinde okullar yetersiz kalınca 420 öğrenci 2 köydeki okullarda 28 salonda sınava girmek zorunda kaldı.
Bugün saat 10.00'da başlayan YGS'ye Hakkari'de 38 okulda toplam 9 bin 600 öğrenci girdi. Bazı öğrenciler il merkezinde yeteri kadar okul olmayınca şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Çimenli Köyü İMKB İlk ve Ortaokulu ile 20 kilometre uzaklıktaki Kırıkdağ Köyü'ndeki Şehit Yarbay Mesut Kuru İlk ve Ortaokulu'nda sınava girmek zorunda kaldı. 420 öğrenci sabahın erken saatlerinde özel araç tutarak köylere gitti. 28 salonda 60 öğretmen gözetiminde sınava giren öğrencilerin güvenlik kontrolünü yapan jandarmalar öğrencilere şeker ikram etti. Öğrencilerin sınava girdiği salonlara kameralar yerleştirildi. 
Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri köylere gitmek zorunda kalan öğrenciler ÖSYM yetkililerine tepki gösterdi. Kimi öğrenciler Yüksekova İlçesi'nden 100 kilometre yolu aşarak köye gelip sınava girdiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Yüksekova İlçesi'ne bağlı köylerden buraya geldik. Bazı arkadaşlarımız özel araçla, bazı arkadaşlarımız da servislerle uzun bir yolculuk ardından sınava gireceği yere ulaştı. İlk defa böyle bir uygulama görüyoruz. İlçede neden sınav yapılmadı anlamış değiliz" diye konuştu.
ÖSYM Hakkari Temsilcisi Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, bu konuda açıklama yapmazken, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulların yetersiz olması nedeniyle böyle bir uygulama yapıldığını ve özellikle ulaşımı kolay iki köyü sınav için seçtiklerini söyledi.

BD(OB/İD) (FOTOĞRAFLI)