CENAZELER VAN'DAN YÜKSEKOVA'YA GÖNDERİLDİ
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan olaylar sırasında ölen Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in cenazeleri yapılan otopisi ardından Yüksekova'ya gönderildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yapılan otopisi ardından Sebze Hali Camii'ne getirilen cenazeler burada Yüksekova Belediyesi'ne ait cenaze aracına yerleştirilerek BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu konvoy eşliğinde Yüksekova'ya götürüldü.
OTOPİSİ RAPORLARI TAMAMLANDI 
Olaylarda ölen Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yapılan otopsisi sonucunda ateşli silahla öldükleri belirlendi. Ön otopsi raporunda Mehmet Reşit İşbilir'in vücudunun çeşitli yerlerine 6 kurşun, Veysel İşbilir'e ise tek kurşun isabet ettiği, bunun sonucunda meydana gelen iç kanamadan öldükleri rapor edildi.
Van Baro Başkanı Avkat Murat Timur, M. Reşit İşbilir'e kurşunlardan 2'sinin göğüse, 1 tanesinin kaburga, 1 kurşunun boyun bölgesine, 2 kurşunun ise, ellere isabet ettiğini söyledi. Timur, Veysel İşbilir'e bir kurşunun isabet ettiğini, bu kurşunun da sol yanaktan girip, sağ omuzundan çıktığını kaydetti. Avukat Timur, otopsi işlemleri ardından bir raporlarla birlikte ekspersiz raporu hazırlanacağını söyledi. Kurşunların uzun namlulu silahtan çıktığını belirten Timur, şöyle konuştu:
"Bu nitelikli dosya, ciddi bir şekilde soruşturulmalıdır. Bu olayı işleyenler malesef ceza almadan kurtuluyor. Bu da bir sonraki suça karışmalarına olanak sağlıyor. Bu tür suçlular, ciddi biçimde soruşturulup, failler yargı önüne çıkarılmalıdır. Ben bundan sonra da yine ilgililerin çıkıp, 'Konuyu en ince ayrntısına kadar soruşturacağız' diyeceklerini düşünüyorum. Bu olayın diğer bir çok olayda yapılan açıklamalar gibi havada kalmamasını umuyorum. Toplum vicdanının rahatlatılması için bu kez bu suçluların bir an önce ortaya çıkmasını bekliyoruz. Bu dosya da diğer dosyalar gibi kapanmamalıdır."
HASTANE TEMİZLENDİ
Dün gece polis ile bir grup arasındaki gerginlik nedeniyle camları ve çeşitli odaları tahrip edilen Yüksekova Devlet Hastanesi'nde durum normale döndü. Olaylar ve kullanılan gaz bombaları nedeniyle boşaltılan hastane temizlendikten sonra yeniden hasta kabul etmeye başladı.
ÇUKURCA’DA DA KEPENKLER AÇILMADI
Yüksekova'daki olaylardan dolayı Çukurca İlçesi'nde de bugün kepenkler açılmadı. BDP İlçe örgütü de bir basın açıklaması yaparak olayı protesto etti. Çukurca BDP ilçe binası önünde Çukurca Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu, BDP İlçe Başkanı Servet Tunç'un katıldığı bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasın okuyan Servet Tunç, hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı dilediklerini belirterek, şöyle dedi:
"Yüksekova'da meydana gelen olaylarda, yetkililerin tutumunu ve hastanede yaşananları kınıyoruz. Demokrasi sınıfta kalmıştır. Bir yıldır çözüm süreci ile gelişen umut ve huzur ortamı ne yazık ki bu olayla birlikte yara almıştır. Huzur ve barış ortamı sadece Kürt halkının tek taraflı fedakarlıkları ile gelişmez. Hükümettin Kürt sorununa kalıcı çözüm bulması için Kürt halkının hak ve taleplerini Anayasa güvence altına alması gerekir. Hükümetin oyalama politikalarıyla sorun daha da artmaktadır. Çözüm sürecine olan umutlar da artık tükenme noktasına gelmektedir. Çukurca halkı olarak olayların aydınlatılmasını ve faillerin biran önce adaletin önüne çıkarılması ve bunlardan hesap sorulmasını istiyoruz."