Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()- BEŞİKTAŞ Belediyesi tarafından 'Barışta Hakkari'de Buluşalım' projesi kapsamında kurulan şişme oyun parkı çocukların eğlence mekanı oldu.
Hakkari Belediyesi'ni 'Kardeş Belediye' ilan eden CHP'li Beşiktaş Belediyesi, '1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Hakkari'de çeşitli etkinlikler yapacak. 'Barışta Hakkari'de Buluşalım Projesi' kapsamında günler öncesinden hazırlığa başlayan Beiktaş Belediyesi, ilk olarak çocuklar için Karayolları 144'üncü Şube Şefliği sahasındaki 1500 metrekarelik alana şişme oyun parkı kurdu. Kurulan oyun parkına Hakkarili çocuklar büyük ilgi göstedi. Parkta oynayan çocuklara Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy ve Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu da eşlik etti. Çocuklar bir yandan çalan Kürtçe müzik eşliğinde halay çekkerken, bir yandan da, Karadeniz ve İç Anadolu müzikleriyle o yörelere ait oyunları sergiledi.
"HAKKARİ BARIŞLA GÜNDEME GELECEK"
Büyük halayların oluşturulduğu oyun parkında çocuklara üzerinde Türkçe ve Kürtçe, omuz omuza barış için yazılı tişort, şapkalar ile oyuncaklar dağıtıldı. Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy, daha önce sürekli çatışma haberlerinin geldiği Hakkari'nin bundan sonra barışla gündeme geleceğini söyledi. Tüy, şöyle dedi:
"Çocukların coşkusu beni çok heyecanlandırdı. Bu tabloyu gördükten sonra duygulanmamak elde değil. Bizler bu barış projesini barış festivaline dönüştürdük. Biraz önce Kürtçe ardından kolbastı müziği çaldı. Yani bütün farlılıkları adeta zenginlik kabul eden bir barış festivali var. Burada çok farklı etkinlikler olacak. Yani Hakkari oldu olalı ilk kez böyle bir festivale ev sahipliği yapacak."
"BEŞİKTAŞ BELEDİYESİYLE SEVGİ KÖPRÜSÜ OLUŞTURUYORUZ"
Hakkari Belediye Başkanı DBP'li Dilek Hatipoğlu ise, Hakkari'de 'Kardeş belediyecilik' adı altında bir ilk yaşandığını söyledi. Başkan Hatipoğlu, Beşiktaş Belediyesi ile sevgi köprüsü oluşturduklarını belirterek, şöyle konuştu:
"1 Eylül Dünya barış gününün anlam ve önemi çok büyüktür. Bizler Beşiktaş Belediyesiyle sevgi köprüsünü olşuturuyoruz. Bütün organizasyonları Beşiktaş Belediyesi ile ortaklaşa yapıyoruz. Bu anlamda Beşiktaş Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Hakkari halkı her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizler diyoruz ki, her toplumun kendi yaşam özgürlüğü vardır. Barışa kaktı sunan herkese biz teşekkür ediyoruz."

FOTOĞRAFLI