HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde çığ altında kalan 4 İranlı'dan dün 2'sinin cesedine ulaşılmasının ardından çığ altında kalan 2 kişi için çalışmalar sürerken, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan da bugün Kaymakam Adem Ünal ve askeri yetkililerle birlikte çığ bölgesine giderek çalışmaları yerinde inceledi.
Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü Tanyolu Mezrası'ndaki akrabalarını ziyaret için yasadışı yollardan Türkiye'ye geçen İranlı Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa, 8 gün önce dönüş yolunda çığ altında kaldı. Kendilerinden haber alınamayan 4 İranlı için çığın düştüğü Tekeli Köyü Tanyolu Mezrası Çimen mevkiinde, bazı eşyalarının bulunması üzerine de arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Dün Faxır Ahmet ile Xebat İsmail'in cesetleri bulundu. Halen çığ altında kalan Şakir Salih ile Adem Mustafa için arama çalışmaları bugünde devam etti.
Çalışmaları yerinde inceleyen Hakkari Valisi Necmettin Kalkan ile beraberinde bulunan heyet AFAD ve halktan bilgi alarak hayatını kaybeden İranlıların yakınlarına başsağlığı diledi. Çığ bölgesinde açıklamalarında bulunan Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, yaşanan feci olayda halkın ders çıkarılması gerektiğini belirterek; "31 Ocak'ta burada İran uyruklu 4 kişi çığ altında kaldı. Ancak bize resmi anlamda 3 Şubat'a müracaat yapıldı. Bize müracaat yapılmasıyla bölgeye AFAD ekibini sevk ettik. Hava şartlarının elverişli olmasıyla iş makinelerimiz de bölgeye gelerek çalışmalara katıldı. Buralarda sınır bölgelerde akraba ilişkileriniz sıcak. Ancak bu gibi ziyaretler sınır kapılarından geçerek gerçekleştirmek lazım. Bizim burada Esendere sınır kapımız var. Yaşananlar elbette acı verici ama bu olaydan da ders çıkarmalıyız" dedi.
Hayatını kaybedenlerin akrabaları da Vali ve beraberindeki heyetin bölgeye gelmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek," Çığ altında kalan yakınlarımızın acısını bizlerle paylaşan ve çığ altında kalan yakınlarımızı bulmamızda destek olan yetkililere, Şemdinli belediyesi çalışanlarına ve Şemdinli halkına teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Vali Kalkan ve beraberindeki heyet burada incelemelerini tamamladıktan sonra ilçeye döndü.