Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 91 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Hakkari Belediyesi'nde, Belediye İş Sendikası'na bağlı çalışan toplam 91 kadrolu işçiyi kapsayan 2 yıllık sözleşmenin imza törenine, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu , Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi  ile Belediye İş Sendikası Van Şubesi Başkanı Emin Yeşilova ve Hakkari işyeri temsilcileri katıldı.
Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Emin Yeşilova, belediye eş başkanlarının emekten, emekçiden yana olduğunu belirterek, ”Yaptığımız bu sözleşme umarım bütün işçi arkadaşlarımızda moral motivasyon yaratır. Önümüzdeki dönemde tüm arkadaşlarımızla birlikte sayın eş başkanlara çalışmaları sırasında her türlü desteği vermeye hazırız. Yaptığımız bu sözleşmenin hayırlı olmasını diler, sayın başkanlarımızın ve tüm işçi arkadaşlarımızın bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.
Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, daha iyi şartlar sunmak istediklerini belediyenin bütçesinin buna müsait olmadığını söyledi. Hatipoğlu, "İşçi arkadaşlarımızın emeklerinin hakkı kutsaldır ve bu hiçbir ücretle ödenemez. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha iyi bir sözleşme yaparız. Tüm arkadaşlara hayırlı olsun"dedi.
Sözleşmede, işçilerin haklarıyla ilglii çeşitli maddeler yer alırken, ayrıca aile içi şiddet tespit edildiği taktirde, şiddet uygulayan işçinin maaşının yarısı şiddete maruz kalan eşine ödeneceği ,yine kadın potansiyeli engelleyen her türlü tutum ve davranış, fiziksel, ekonomik, şiddet, taciz, tecavüz, dayak, hakaret, çok eşlilik ve benzeri tutumlar sergileyenlere önce ihtar sonra da 1, 2 yevmiye kesimi ve işten çıkış gibi disiplin cezaları yer aldığı belirtildi.

BD(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)