HAKKARİ Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle iftar çadırı kurdu. Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, çadıra gelenlerle birlikte orucunu açtı.
Bulvar Caddesi'nde bulunan belediye binası önüne kurulan çadırın ilk gününde Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, BDP Eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı da aynı masada iftarları açtı. Çadıra gelenlere kavurma, pilav, ayran ve Hakkari'nin yöresel yemeği olan doğaba ve karpuz ikram edildi. İftar sonrası konuşan Hakkari Belediye Başkanı Hatipoğlu, Ramazanın barış, hoşgörü ve dayanışma ayı olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Hala Rojava'da (Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesi) kan akıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Tarihe baktığımızda Müslümanlar, Yahudiler o dönemin aşiret ve kabileleri arasındaki savaşın son bulması için Medine Sözleşmesi yapılmış. Ama şu andaki tabloya baktığımızda hala savaş içerisindeyiz. İnşallah bu Ramazan'da savaşlar son bulur. Medine Sözleşmesi'ne baktığımızda bizim şu an özellikle üzerinde durduğumuz demokratik ulusu kapsıyor. Bundan sonraki süreçte de bizler tüm toplumların kardeşçe bir arada yaşamasını istiyoruz. Herkes özgür bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilir. Savaşlar olmadan da demokratik bir çerçevede dayanışmalar olabilir."

FOTOĞRAFLI