Behçet DALMAZ/HAKKARİ,() - HAKKARİ Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, doğuştan kalp ve akciğer yetmezliği hastalığı olan 9 yaşındaki Savaş Tuncer'i evinde ziyaret edip moral verdi.
Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Tuncer ailesinin yaşadığı Pehlivan Mahallesi'ndeki evine gitti. 9 nüfuslu ailenin 9 yaşındaki çocukları Savaş Tuncer'e moral veren Hatipoğlu, Savaş Tuncer ve evdeki çocuklarla yakından ilgilendi. Savaş Tuncer'in bir kardeşinin de ayna hastalıktan hayatını kaybettiğini öğrenen Başkan Hatipoğlu, devlet tarafından yapılan ilaç yardımının yetersiz olduğunu ve belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Başkan Hatipoğlu, "Evlat acısı zordur. İki yıl öncede bir evlatlarını aynı hastalıktan kaybetmiş bir aile. Bu anlamda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Özellikle profesörlerin, hastanelerin bu konuda yardım etmesi gerekiyor. Bizlerde bu yönlü bir çaba içinde olacağız. Biliyoruz Türkiye'de hayırsever işadamları var. Kesinlikle yardım edeceklerinden eminiz. Önemli olan bunları gündeme getirip ne yapabiliriz sorusunu sorabilmek" dedi.
Eşinin işsiz olduğunu belirten Savaş Tuncer'in annesi Zümeyra Tuncer, "2 yıl önce aynı hastalıktan bir çocuğumu kaybettim. Babası işsizdir. Çocuğumu tedavi ettiremiyorum. Kirada oturuyoruz. Tek isteğimiz çocuğumuzun tedavi edilip sağlığına kavuşmasıdır. Bu konuda herkesten yardım istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI