BDP Hakkari örgütü Mardin'in Nusaybin İlçesi Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın Suriye sınırına inşa edilen duvarı protesto etmek amacıyla başlattığı oturma ve açlık grevi eylemine basın açıklamasıyla destek verdi.
BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, il binasında yaptığı basın açıklamasında, Mardin'in Nusabin İlçesi Belediye Başkanı BDP'yi Ayşe Gökkan'ı sınıra duvarın örülmesine karşı tek başına mayınlı arazide başlattığı eylem nedeniyle kutladıklarını söyledi. Kurt, şöyle dedi:
"Belediye Başkanı Ayşe Gökkan arkadaşımızın ve yaptığı eylemi kutluyoruz. Halklar arasındaki duvarların ortadan kalktığı bir yüzyılda, İsrail ile Filistin arasına örülmek istenen duvara bu kadar tepki varken, maalesef AKP hükümeti ve devlet yetkilileri, halklar arasında yeni duvarlar inşa ediyor. AKP hükümeti, El Kaide ve El Nusra ile beraber Rojava'daki planları tutmayınca, kardeşler arasına duvar örmek istemektedir. Bunu çok iyi bilsinler Kürt halkı bu duvarları onlara ördürtmeyecek ve sonuna kadar direneceğiz. AKP hükümetinden yapılan bu yanlıştan bir an önce dönmesini istiyoruz."