HAKKARİ Barosu, Yüksekova İlçesi'nde 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Muhittin Güngör, sorumluların istifa etmesi gerektiğini belirterek, "PKK’lıların mezarlıların tahribatına ilişkin halkın tamamen barışçıl meşru ve haklı tepkisine karşılık güvenlik güçlerinin kanunsuz hukuksuz ve ölçüsüz saldırıları sonucu Veysel İşbilir ve Reşit İşbilir hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu olayda kusurları bulunan Vali, Kaymakam ve Yüksekova Emniyet Müdürü istifa etmelidir" dedi.
Yüksekova'da açılan ateşle 2 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanması olayı ile ilgili Hakkari Barosu da açıklamada bulundu. Baro Başkanı Güngör, Hakkari Barosu'na bağlı avukatlar olarak, öldürülen 2 kişinin otopsisine katılmak için gittikleri Yüksekova Devlet Hastanesi'nin, kar maskeli özel harekat polisleri tarafından basıldığını, hastaneye  yüzlerce gaz bombası atıldığını içeridekilerin dövüldüğünü, otopsi için bekletilen  cenazelerin kaçırıldığını söyledi. Güngör, şöyle devam etti:
"Bu iki yurttaşın cenazeleri henüz morgda ve herhangi bir incelemeye alınmamışken Hakkari Valiliği yaptığı açıklama ile soruşturmayı etkileyerek, çıkan silahlı çatışmada iki kişinin öldüğünü beyan etmiştir, oysa henüz olay yeri incelemesi ve otopsi yapılmamıştır. Soruşturma dahi başlamamıştır. Hakkari Valiliği'nin bu açıklamasından sonra ulusal basında öldürülen sivil insanları suçlayıcı haberler servis edilmeye başlanmıştır. Yetkililerin bu olay karşısında sergiledikleri tavır, polisin işlediği suçlarda cezasızlık politikasının devam edeceği inancını halk arasında oluşturmuş ve olayların günlerce sürmesine neden olmuştur."
Hukuksuz ve ölçüsüz saldırıların sistematik bir biçimde 3 gündür sürdüğünü de belirten Baro Başkanı Güngör, şöyle devam etti:
"Pervasız bir şekilde insanların üzerine, evlerine, işyerlerine gaz bombaları atılmaktadır ve yine ne yazık ki bu gaz bombaları sonucu Bemal Topçu adlı yurttaş ağır yaralanmış ve halen hastanede bilinci kapalı yoğun bakımda yatmaktadır. İki yurttaşın ölümüne ve onlarcasının yaralanmasına sebep olan olayı aydınlatmak ve faillerini ortaya çıkartmak, iktidarın sorumluluğundadır. Bu olayın aydınlığa çıkması, sorumlularının yargılanabilmesi için ilk günden itibaren olayların bu seviyeye varmasına neden olan Hakkari Valisi, Yüksekova Kaymakamı ve Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü derhal görevlerinden alınmalıdır. Hakkari Barosu olarak insanlarımıza karşı uygulana baskı ve şiddeti kınıyor, ölümler ve yaralanmalarla ile sonuçlanan bu olayın faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması için mücadele edeceğimizi, ailelere hukuki ve manevi olarak tüm yardımları yapacağımızı beyan ediyoruz."