Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına canlı yayında kotla çıkan ve Başbakan’a ‘Abi’ diye hitap eden Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak dün Yalova'da katıldığı toplantıda eleştirilere yanıt verirken, “Dün akşamdan beri Twitter yıkılıyor. ‘Bir gazeteci yalakalık yaptı’ falan diye. Ben gazeteci filan değilim. Ben yazarım, militanım, ‘Biz Tayyipçiler’ diye yazı yazmış adamım” dedi.
Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda dün akşam AK Parti İl Başkanlığı'nın organizasyonuyla '17 Aralık Süreci' konulu konferans veren Albayrak, yapılan toplantıda konuşan Hakan Albayrak, sosyal paylaşım sitesinde kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT’deki 'Seçim Özel' programında yer alan Hakan Albayrak, şunları söyledi:
"Çıkıp da tarafsız gazeteci rolü oynayacak halim yoktu. Burada da serinkanlı bir analist gibi konuşacak halim yok. Bir Furkan anının ortasındayız. Hak ve batılın açık bir şekilde ayrıldığı bir anı, süreci yaşıyoruz. Bir tarafta Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiği, bir hürriyet, adalet, haysiyet, şeref, izzet mücadelesi var. Bütün İslam dünyası çapında ve bütün bir mazlumlar coğrafyası çapında. Uluslararası sistem ağlarının çarkına çomak sokan bir Türkiye var. Elinin uzanabildiği her yerde hak ve adalet için gayret sarf eden, mücadele veren, vicdanı temsil eden bir ülke var. Öbür tarafta da Recep Tayyip Erdoğan’a diz çöktürerek yeni Türkiye’yi yıkmak isteyen ve yeni Türkiye üzerinden bütün İslam dünyasının umutlarını söndürmek isteyen bir şer çevresi var."

SG(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)