HAK- İŞ Genel Başkanı Mahmut Aslan, Kayseri’de yaptığı konuşmada 17 Aralık sonrası meydana gelen olaylarda hükümete destek verdi. Aslan "Bu operasyon yolsuzluk değil, yoldan saptırma operasyonu’’ dedi.
Hizmet İş Sendikası Kayseri Şubesinin 2 bin 300 belediye taşeron işçisinin sendikalı yapılmasıyla ilgili etkinliğine katılan Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan, Melikgazi Belediyesi Tiyatro salonuna girişte işçilerin sloganlarıyla karşılandı.
ASGARİ ÜCRETTE DAĞ FARE DOĞURDU
Mahmut Aslan, özelleştirme ve taşeronlaştırmaya sendika olarak karşı olduklarını, taşeron uygulamasının sorunları artırdığına dikkati çekerek, ülke gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Yeni asgari ücretin bir komedi olduğunu söyleyen Aslan, "Sizlerin büyük bölümü hayatınızı taşeron firmalarda geçirdiniz. Sıkıntınızı anlıyorum. Ülkemizin çalışma hayatında yaşananlar belli. Çalışma hayatını yakından ilgilendiren asgari ücret tespiti yapıldı. Maalesef, dağ fare doğurdu. Türkiye’nin gerçeklerinden uzak bir asgari ücret belirlendi. Ne yazık ki, asgari ücreti belirleyen komisyonda biz yokuz. Komisyona Hak-İş dahil edilmiyor’’ diye konuştu.
Hak-İş Genel Başkanı Aslan, Türkiye’nin bölgesel güç olurken, içerden ve dışarıdan müdahaleyle karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Mahmut Aslan şunları söyledi:
, ’’Türkiye, bölgesel güç olurken, içerdeki bazı odaklar, dış güçlere alet oluyor.Türkiye’nin bir başka şanssızlığı da bu bölgenin maalesef zor bir bölge olmasıdır. Türkiye’nin cografi yeri Norveç veya Kanada olsaydı, böyle badireler yaşamazdı. Bu bölgedeki medeniyetlerde acı var, kan var. Bu ülkede kim makamı veya ünvanı ne olursa olsun, kim hırsızlık, haksızlık, yolsuzluk yapmışsa üzerine gidilmelidir. Yolsuzluğu, hırsızlığı kim yaptıysa sonuna kadar gidilsin. Türkiye’de yolsuzlukların üstü asla kapatılmamalıdır. Ama, bu bahane edilerek, kaos yaşanmasını da istemiyoruz. Nerede kaldı soruşturmanın gizliliği, nerede kaldı yargı bağımsızlığı. Bu süreci operasyona dönüştürenleri, Türk toplumu yıllar yılıdır seyrede seyrede, neyin ne olduğunu anlar, bilir hale geldi. Bu süreçte kazanan bankalar, uluslararası güçler oldu. Türkiye kaybetti. Bazı ülkeler, bu duruma zil takır oynar oldu.’’

OE, ŞT(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)