DENİZLİ'de Hizmet-İş Sendikası’nın genel kuruluna katılan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’de kıdem tazminatı sorunu olduğunu belirterek, "Özel sektörde işçilere kıdem tazminatı vermemek için o kadar çok oyunlar, o kadar çok hileler yapılıyor ki aklınız almaz. Ülkede kıdem tazminatı sorunu var" dedi.
Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen genel kurula sendika temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda sendikalı katıldı. Genel kurulda divan heyetinin oluşturulması ardından konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşması sırasında divan başkanı Hak-İş Teşkilatlanma Serketeri Zekeriya Koca’yı başkasıyla konuşurken gören Mahmut Arslan "Sayın başkan konuşmaya devam edecekseniz, ben bekleyeyim" diyerek uyardı.
Daha sonra konuşmasına devam eden Arslan, yeni bir sendika anlayışı yaratmaya çalışıldığını ileri sürdü. Arslan, 1 yılda 12 milyon 500 kişinin işten çıktığını bunlardan sadece yüzde 10'unun kıdem tazminatını hak ettiğini belirterek, "Özel sektörde işçilere kıdem tazminatı vermemek için o kadar çok oyunlar, o kadar çok hileler yapılıyor ki aklınız almaz. Ülkede kıdem tazminatı sorunu var. Bu sorunun yaşanmayacağı model bulmamız gerekiyor. İşçi sendikalarının kıdem tazminatı fonuna neden karşı çıktığını anlayamıyorum. DİSK ve TÜRK-İŞ itiraz ediyor" dedi.