DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Suriçi’nde tarihi Babatlı Çay Ocağı’nda molla ve hafızların tef çalıp, söyledikleri ilahi ve kasideleri dinledi. Baydemir, birlikte çiğköfte yediği imam ve hafızlardan helallik istedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Suriçi’ndeki tarihi Çarşı'ya  Şeviti olarak bilinen Kapalı Çarşı'da Hacı Aziz Babatlı'ya ait Babatlı Çay Ocağı'nda, mola ve hafızları ziyaret ederek, başkanlık görevinin sona erecek olmasından dolayı hellalik istedi. Samimi sohbet havasında geçen ziyarette konuşan Baydemir, 10 yıllık hizmet döneminin sonuna geldiğini, bu süre içinde mutlaka eksiklikler olabileceğini bu nedenle  haklarını helal etmelerini istedi. Halkın hizmetinde olduğu süre boyunca kalbi ve belediyenin kapısının hep açık olduğunu, kentin her inanç ve kültürüne hizmet için çalıştıklarını belirten Baydemir, şöyle konuştu:
"Hizmet ne kadar onurlu ise, sorumluluklarımız bir o kadar ağırdı. Allah’a şükürler olsun ki son dönemde, kentte yeni bir fikir ve yeni bir kuşak gelişiyor. Bu yeni fikir ve kuşak daha vicdanlı ve geçmişin tüm kötülüklerini reddediyor. Dil, kültür ve kimlik kadar inanç da insan hayatında çok önemli bir yeri var. Bugünkü kuşak bunları birlikte ele alıyor. Kürtler'in Ortadoğu barışında kilit rolü var. Kürtler, kendi dilleri olan Kürtçe'nin yanı sıra Türkçe, Arapça ve Farsça da biliyor, bu da biz Kürtler'e büyük bir avantaj sağlıyor."
Daha sonra Hafız İsa, Melaye Ciziri'den beyitler okudu. Mehmet Engin ve Mahmut Hoca’nın tefler eşliğinde hafızlar ilahiler, kasideler okudu.
Çay Ocağı sahibi Hacı Aziz Babatlı’nın çiğköfte ikram ettiği ziyarette, hafız ve molallar Baydemir’e bundan sonraki hayatında başarı diledi.