ERZURUM'un Palandöken ilçe Müftülüğü bünyesindeki Kuran kurslarından mezun olan 26'sı genç kız 28 hafız için taç giyme töreni düzenlendi. Töreni izlemeye gelen kadınlar salona sığmayınca merdivenlere oturdu.
Büyükşehir Belediyesinin merkez Palandöken ilçesindeki Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen taç giyme törenine Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Cengiz Yavilioğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Müftüsü Hasan Çınar ilçe müftüleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kuran'ı Ker'im okundu. Tek tip elbiselerle sahneye çıkan hafızların okuduğu ilahiler salonu dolduran kadınlara duygu dolu anlar yaşattı. Bazı kadınlar hafızların ilahi söylemelerini cep telefonlarına kaydetti. 
Törende bir konuşma yapan Vali Ahmet Altıparmak, "Özellikle hanımefendiler sizler çok kıymetli ve önemlisiniz. Sizler gelecek nesilleri şekillendireceksiniz. Yetiştireceğiniz çocuk sizin maddi desteğinizle koşuşturmanızla hakim, doktor, kaymakam, vali ve öğretmen olur. Hiç önemli değil ama merhamet sahibi olması, vicdan sahibi olması bana göre daha önemli" dedi.
Konuşmaların ardından protokol tarafından yaldızlı sarılı uzun elbiseleri ile dikkat çeken genç kızlar ve erkeklerden oluşan hafızlara sertifika verildi.

Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)