Arzu KAYA / İSTANBUL,  () TRABZONSPOR Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a "Basın yoluyla hakaret" ettiği gerekçesiyle 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, "suç kastı olmadığı" gerekçesiyle beraat etti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu hakkında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a 'basın yoluyla hakaret' ettiği gerekçesiyle 4 aydan, 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü.

İNŞAAT İŞİ, AYLIK GELİR 20 BİN LİRA
Anadolu Adalet Sarayı 37. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve avukatı Fuat Göktaş hazır bulunurken müşteki Aziz Yıldırım'ı avukatı Abdurrahim Erol temsil etti. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Hacıosmanoğlu, evli ve 2 çocuk babası, ilkokul mezunu olduğunu ve inşaat işiyle uğraştığını kaydederken, aylık gelirinin 20 bin lirayı bulduğunu belirtti.

"AZİZ YILDIRIMLA HUSUMETİM YOK, KURUMSAL MÜCADELE VERİYORUM"
Duruşmada savunmasını yapan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, "Türk futboluna girdiğim günden beri temiz ahlak, adalet ve temiz Türk futbolu yaratma adına söylenmiş sözlerdir. Aziz Yıldırım ile kişisel bir münasebetim ve husumetim yoktur. Sadece Tük futbolunu kirleten kişilere karşı kurumsal olarak verdiğim bir mücadeledir. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

"TEMİZ TÜRK FUTBOLU ADINA MÜCADELE"
Hacıosmanoğlu'nun avukatı Fuat Göktaş, iddianameye konu hakaret sözcüğünün "ahlak yoksulları" olduğunu belirterek, "Müvekkilim savunmasında karşı tarafla kişisel münasebetinin olmadığını beyan etmiştir. Temiz Türk futbolu adına mücadele ederken şikeden ceza almış bütün davadaki sanıklar hakkında ahlak yoksulları sözünü kullanmıştır. Buradaki amaç sportif anlamda, spor ahlakını içeren bir söylemdir. Kendisi sonuçta bir spor kulübünün başkanıdır. Bu söz suç kastıyla söylenmemiştir. Beraatine karar verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Şahsın müvekkilimizi hedef alarak hakaret ve küçük düşürme kastıyla bu söylemlerde bulunduğu bellidir. Suç kastıyla hareket edilmiştir cezalandırılmasını istiyoruz. Sanık ısrarla hakaret söylemlerine ve kastına da devam etmektedir" şeklinde konuştu. Duruşmada son sözü sorulan Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu, "Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi.

SUÇ KASTI YOK, BERAAT
Mahkeme, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun Aziz Yıldırım'a yönelik sözlerinde suç kastı olmadığı gerekçesiyle "Hakaret" suçunun oluşmadığını belirtti, Hacıosmanoğlu'nun beraatine karar verdi.

İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında geçtiğimiz yıl Ekim ayında Kadıköy'de oynanan maç sonrasında kamuoyunda da gündeme gelen olaylar yaşandığı ve olaylar sonrası Trabzonspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde olaylara ilişkin açıklamalar yapıldığı belirtildi. Söz konusu basın açıklamasında Hacıosmanoğlu'nun sarf ettiği sözün müşteki Aziz Yıldırım'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğu kaydedildi. İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu hakkında Aziz Yıldırım'a karşı 'basın yoluyla hakaret' ettiği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi.