NEVŞEHİR Üniversitesi'nin isminin 'Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi' olarak değiştirilmesiyle ilgili kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından üniversitenin ana giriş kapısı üzerine yeni isim asıldı.
Üniversitede dün ana giriş kapısı ve Rektörlük binasında bulunan tabelaların sökülme işlemi yapılmıştı. Bugün ise ana giriş kapısına, 'T.C. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin pirinçten harfleri vinç yardımıyla iki usta tarafından monte edildi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, 30 Ekim 2013 tarihindeki Bakanlar Kurulu kararıyla netleşen ismin, 7 Kasım 2013 tarihinde de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Üniversite olarak Resmi Gazetede yayım tarihinden itibaren hızlı bir şekilde değişiklik sürecini başlattıklarını belirten Rektör Kılıç, "Yapılan çalışmalar kapsamında şu anda ana giriş kapımızın üzerindeki yazı Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi olarak değiştirildi. Değişikliklerle ilgili süreç kısa zamanda tamamlanacaktır. İsim değişikliği ve bundan sonra yapılacak çalışmaların şehrimize, üniversitemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni ismimizle yeni projeler üretmeye, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi en başarılı şekilde yerine getirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Karayolları’nın yön levhalarında yeni ismi 'Hacı Bektaş-i Veli Üniversitesi' olarak değiştirdiğinin hatırlatılması üzerine Rektör Kılıç, bir yanlışlık veya iletişim kopukluğu olmuş olabileceğini, yetkililerin bunu düzeltileceğine inandığını kaydetti.
HACI BEKTAŞ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ENSTİTÜSÜ KURULACAK
İsim değişikliği sonrasında bölgenin önemli bir değeri olan Hacı Bektaş Veli hakkında araştırma yapan bir enstitünün gerekliliğini tekrar gündeme getirdiklerini anlatan Rektör Kılıç, "İsim değişikliği sonrasında bunu hızlandırdık. Geçen haftaki Senato toplantımızda kararı aldık. YÖK’e yolladık. YÖK’ten geçerse Bakanlar Kurulu’na gidecek. Burada da uygun görülürse Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Enstitüsü en kısa sürede üniversitemizde kurulacaktır. Bu sayede Hacı Bektaş Veli’nin Türk kültürüne, inanç sistemine kattığı değerler çok daha net bir biçimde ortaya konacaktır. Dünyaca tanılan bir değer olan Hacı Bektaş Veli’nin düşünceleri ve hayatına dair objektif ve doğru çalışmalar yapılıp bölgemiz içim artı bir değer olarak lanse edilecektir. Enstitünün çok faydalı olacağı kanaatindeyim" dedi.