Teoman ERİŞ/ALANYA(Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 59 yaşındaki Melahat Aslanoğlu, haberi olmadan Manavgat'ın Ilıca Beldesi'nde sandık kurulu görevlisi yazıldığı için gittiği okulda oy kullanamadı.
Güllerpınarı Mahallesi'nde oturan emekli turizmci Melahat Aslanoğlu, saat 09.00'da oy kullanmak için Kemal Şuberi İlkokulu'na gitti. Seçmen listesinde adını bulan ve 1046 numaralı sandıkta oy kullanmak isteyen Aslanoğlu'na, listede adının karşısında 'Sandık kurulu görevlisi olduğu için oy kullanmayacak' yazdığı için oy kullandırılmadı. Görevliler, Aslanoğlu'na, ancak görevli olduğu sandıktan bir yazı getirmesi halinde oy kullanabileceğini söyledi. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu'na giden Aslanoğlu, burada aldığı 'Biz görevlendirmedik. Bağlı olduğunuz partiye müracaat edin' yanıtını alınca bir kez daha şok yaşadı.
TÜM SİYASİ PARTİLERE GİTTİ
Herhangi bir siyasi parti üyesi olmadığını iddia eden Aslanoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına başvurarak hangi parti tarafından görevlendirildiğini öğrenmeye çalıştı. Bir sonuca ulaşamayan Aslanoğlu, bunun üzerine bir kez daha oy kullanmak için okula gitti. Aslanoğlu, burada karşılaştığı MHP Antalya eski Milletvekili Hüseyin Yıldız ve MHP'nin Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'den yardım istedi. Yıldız'ın yönlendirmesi üzerine Alanya Adliyesi'ndeki İlçe Seçim Kurulu'na giden Aslanoğlu, şikayet dilekçesi vermek istedi. Görevliler bir kez daha sistemi kontrol ederek Melahat Aslanoğlu'nun Manavgat'ın Ilıca Beldesi'nde sandık kurulunda görevli olduğunu tespit etti. Ulaşım için yeterli zamanı olmayan Aslanoğlu oy kullanamadı.
HAKKIMI MAHKEMEDE ARAYACAĞIM
Vatandaşlık hakkını kullanamadığı için dava açacağını belirten Melahat Aslanoğlu, "İlk defa oy kullanmıyorum. 6 yıldır Alanya'da ikamet ediyorum. Daha önceki seçimlerde aynı okulda oy kullandım. Bu kez Manavgat'ın Ilıca Beldesi'nde sandık görevlisi olduğum ortaya çıktı. Sandık görevlisi olmamla ilgili ne bir tebligat yapıldı, ne de bir mesaj gönderildi. Bu saatten sonra oraya yetişmem imkansız. Dolayısıyla benim vatandaşlık hakkım engellendi. Oy kullanamadım. Dava açarak sonucuna mutlaka varacağım. Bu iş burada bitmeyecek. Hakkımı bundan sonra mahkemelerde arayacağım" dedi.

TE(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)