Arzu KAYA / İSTANBUL, () Dizi oyuncusu Özlem Balcı'yı taciz ettiği öne sürülen komşusuna 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Komşu C.B., mahkeme kararıyla 3 ay süre ile Balcı'nın bulunduğu ev ve işyerine de yaklaşamayacak.
Dizi oyuncusu Özlem Balcı'nın şikayeti üzerine oturduğu sitenin yöneticisi C.B. hakkında, “Kişilerin huzur ve sükununu bozma", “Tehdit" ve “Cinsel taciz" suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aynı zamanda Balcı'nın üst katında oturan C.B için 3 ay süreyle uzaklaştırma kararı verildi.

“5 AY BOYUNCA TACİZ EDİLDİM" İDDİASI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Özlem Balcı'nın beyanlarına yer verildi. İddianameye göre Özlem Balcı 5 ay boyunca site yöneticisi ve aynı zamanda üst katında oturan komşusu C.B'nin tacizine uğradı. Alkol aldığı zamanlarda Balcı'yı arayarak beraber olmak istediğini söyleyen C.B., geceleri Balcı'nın evine girmek isteyerek rahatsızlık verdi. C.B aynı zamanda Özlem Balcı'ya yönelik kendisiyle beraber olmadığı takdirde sitenin otoparkında sıkıştırıp zarar vereceğini söyleyerek tehdit etti.

“OTOPARKTA SIKIŞTIRIRIM CÜMLESİ HOŞUNA GİDER SANDIM"
Seksenler dizisinde de oynayan Balcı'nın şikayeti üzerine beyanı alınan C.B, 8 aydır Balcı ile tanıştığını, oyuncunun kendisini kahvaltıya davet ettiğini, telefonda konuştuğunu, site borcunu ödememesi nedeniyle de aralarının açıldığını söyledi.
İlişkilerinin iyi olmasından kaynaklanarak “İsteyip de elde edemediğim tek kişi sensin, seni otoparkta sıkıştırırım" cümlesini kullandığını ifade eden C.B, bu sözün Balcı'nın hoşuna gideceğini düşünerek söylediğini belirtti. C.B hakkında “Kişilerin huzur ve sükununu bozma", “Tehdit" ve “Cinsel taciz" suçlamasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

3 AY SÜREYLE UZAKLAŞTIRMA KARARI
Öte yandan Anadolu 10. Aile Mahkemesi Özlem Balcı'nın şikayeti üzerine C.B'nin Balcı'ya psikolojik şiddet uyguladığını belirtti. C.B hakkında Balcı'nın bulunduğu eve, işyerine 3 ay süre ile yaklaşmamasına aynı zamanda iletişim vasıtasıyla rahatsız etmemesine karar verdi.