Osman BEKLEYEN/VAN, () - VAN'da 9 Mart 2006 günü, Beşyol mevkisinde polis aracına benzetilen belediye zabıta aracına PKK'lı canlı bombanın intihar saldırısında 1'i canlı bomba olmak üzere 3 kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Saldırı sonrası belediye aldığı kararla zabıta araçlarının üzerindeki amblemleri ve işeretleri mavi- beyaz renkten turuncuya çevirdi. Aradan geçen 8 yılın ardından güvenlik ortamının sağlanmasıyla zabıta araçlarının renkleri, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla yeniden mavi- beyaza dönüştürüldü.
Van'ın Beşyol mevkisinde 9 mart 2006 tarihinde PKK'lı canlı bomba Devrim Solduk, polis aracına benzettiği zabıta aracına saldırı düzenlemiş PKK'lı Solduk ile birlikte belediye zabıta görevlisi Enver Tanrıtanır ve yoldan geçen Volkan Demir yaşamını yitirirken, 19 kişi de yaralanmıştı. 
Bunun üzerine AK Parti'in yönetimde olduğu Belediye aldığı kararla, 2006 yılının Haziran ayında güvenlik açısından zabıta araçlarının üzerindeki mavi beyaz renkleri turnucuya boyadı.
ARAÇ RENKLERİ YENİDEN MAVİ- BEYAZA DÖNDÜ
Geçen 8 yılda çösüm sürecinin etkisiyle terör olaylarının azalması ve sağlanan güvenlik, zabıta araçlarının renklerini yeniden değiştirdi. DBP'nin yönetimde olduğu Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı Kara Ulaştırma Şubesi'ndeki 11 zabıta trafik aracının üzerindeki amblemler ve işaretler yeni bir kararla tekrar eski rengi olan mavi-beyaza dönüştürüldü. Şube Müdürü Hakkı Karaman, belediye yönetiminin böyle bir karar aldığını ve en uygun ve belirgin rengin mavi- beyaz olduğu için tercih edildiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI