Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() UKRAYNA'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Başkenti Akmescit'teki Simferopol Havaalanının işgal edilmesi üzerine, Atlasjet Hava Yolları'nın bu sabah İstanbul’dan Simferopol’a giden uçağı merkezden gelen bir talimat üzerine güvenlik nedeniyle Ukrayna üzerinden geri döndü.

Atlasjet Havayolları’nın KK 8003 sefer sayılı uçak 122 yolcusuyla bugün saat 10,45’de İstanbul’dan Simferopol’a gitmek üzere havalandı. Havalandıktan yarım saat sonra haber bültenlerinde Simferopol Havalimanı’nın askeri üniformalı silahlı kişiler tarafından işgal edildiği bilgisinin verilmesi üzerine, Atlas Jet Havayolları yetkilileri uçağa gönderdikleri bir mesajla geri dönmeleri talimatını verdi. Bunun üzerine uçağın kaptanı kalkışından 45 dakika sonra  geri döndü ve saat 12.15’de İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi.

Atlasjet Genel Müdürü Kaptan Pilot Orhan Coşkun tamamen yolcunun güvenliği açısından bu kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Havalimanının işgal edildiği haberini alır almaz, orada bulunan temsilcimizi aradım. Kendisinden aldığım bilgiyle 100'ü aşkın silahlı kişinin havaalanında olduğunu ve bir çatışma olmadığını öğrendim. Simferopol'e iniş kalkış yapılmasına rağmen kendi insiyatifimizi kullanarak güvenlik amacıyla uçağın geri dönmesine karar verdik."

Uçağın yolcularından Hürriyet Gazetesi muhabiri Muammer Elveren görev için Simferopol'e gideceğini belirterek şöyle konuştu:

"Yaklaşık saat 10.45’de kalktık. Çok güzel bir uçuştan sonra sanırım Simferopol’e yaklaşmıştık, pilot hava şartları nedeniyle iniş yapamayacaklarını ve geri dönmek zorunda olduklarını anons etti. Buraya inene kadar da gerçeğin ne olduğunu bilmiyorduk. Öğrenince bazı yolcuların morali bozuldu. Sanırım bu akşam veya yarın gidebileceğiz."

Atatürk Havalimanı’nda Atlasjet yetkilileri tarafından karşılanan yolcular pasaport işlemlerini tamamlandıktan sonra kendilerine biletlerinin geçerli olduğu ve telefonla bilgi verileceğini söylediler.

FK(FOTOĞRAF)