Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM'da bir perdeciye müşteri gibi giren ve kasadaki bin lirayı alıp kaçan şüpheli, güvenlik kamerasındaki görüntüden tespit edilerek yakalandı.
Olay, 26 Ağustos'ta tarihi Taşmağazalar Çarşısı'ndaki İstanbul Perde'de meydana geldi. Evli ve 3 çocuk babası 34 yaşındaki Ragıp Aydemir, öğleden sonra işyerine gelen pazarlamacıyı uğurlamak için kısa süreliğine dışarı çıktı. Bu sırada içeri müşteri gibi giren şüpheli, kimsenin olmadığını görünce kasada bulunan bin lirayı alarak hızla uzaklaştı. Olay, işyeri güvenlik kamerası ile görüntülendi. Kasadaki paranın alındığını gören işyeri sahibi, polise haber verdi. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polisler, şüpheli E.K.'yı çaldığı parayla birlikte yakaladı.
3 ayrı perde dükkanı bulunan Ragıp Aydemir, işyerlerinde meydana gelen hırsızlık olayları nedeniyle geçtiğimiz yıl güvenlik kamerası taktırdığını söyledi. Olay günü 10 dakikalığına dışarı çıktığını anlatan Ragıp Aydemir, bu sırada hırsızın içeri girdiğini kimseyi göremeyince de kasayı boşalttığını belirtti. Elektirik gittiği için alt kattaki atölyede çalışan işçilerin ekranda üst katı göremedilerini bu nedenle hırsızı fark edemediklerine dikkati çeken Aydemir, "Dükkana gelince bir süre sonra kasaya baktım ve paranın olmadığını gördüm. Kamera görüntülerini izleyince soyulduğumu anladım. Hemen polisi aradım. Görüntüleri izleyen polis hırsızı kısa sürede yakaladı. Onlara çok teşekkür ediyorum. Esnaf arkadaşlarımız sakın dükkanlarını boş bırakmasınlar. Benim kadar şanslı olmayabilirler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI