Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () Kadıköy Fikirtepe mahalle sakinleri geçen hafta Kadıköy Salı Pazarı'nda karşılaştıkları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin'i semtlerine davet etti. Tekin de mahalleye gelerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Fikirtepe'de oturan Yasemin Kapramcı kentsel dönüşüm sürecinin uzaması nedeniyle boşalan binaların suç yuvası haline dönüştüğünü ifade etti. Kapramcı “5 senedir bu sürecin içerisindeyiz ama bir arpa boyu yol ilerlemedi. Süreç bu kadar uzayınca burada güvenlik sorunumuz oldu. Tinercisiydi, uyuşturucusuydu, fuhşuydu. Herkese denildi ki buralar 2 ay içinde boşalacak çıkın dendi. Sonra bir şeyler yapılamayınca boşalan binalar resmen gasp edilir hale geldi. Biz bayanlar olarak, Fikirtepe anneleri olarak yola çıktık, ilk önce müteahitimize, belediyemize, kaymakamlığa ve emniyet müdürlüğüne kadar gittik. En son Gürsel Bey Salı Pazarında geldiği zaman Gürsel Bey'in önünü kestik buraya davet ettik. Çünkü biz başka türlü buraya kimseyi getiremedik" dedi. Bir diğer Fikirtepe sakini Melahat Kara ise 1.5 sene önce oturdukları evden çıkartıldıklarını belirterek buna rağmen kira bedellerini alamadıklarını iddia etti.
Mahalle muhtarı Ahmet Gediz ise Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesinin altyapısının iyi hazırlanmadığının ortaya çıktığını ifade etti. Gediz “ Bu işin altyapısının olmadığı ortaya çıktı. Devlet vatandaşı kendi eliyle fakir duruma düşürür mü? İnsanların elindeki avucundaki her şey gidiyor. Süreç uzadıkça Fikirtepeli burada yer sahibi olamayacak" dedi.
Fikirtepe sakini bir başka kadın ise , "Başkanlık seçimleri yapıldığı zaman Kadir Topbaş geldi, '24 ay sonra balkonlarınızda kahve içeceksiniz, temel atıldı, sadece 3 firmaya izin verdik' dedi. Geri kalan firmalar firma değil mi? Madem böyle bir proje var, onların da önü açılsın. Bu tüm Fikirtepe'yi ilgilendiren bir şey bu" dedi.
Vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra mahalleyi de gezen Gürsel Tekin burada yaptığı açıklamada Çocuk Esirgeme Kurumu ve Devlet Malzeme Ofisi arazilerinin Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Alanına katıldığında büyük olasılıkla dönüşüme ilişkin soru işaretlerinin ortadan kalkacağını düşündüklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLI)