CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Sakarya'nın Sapanca İlçesi Belediye Başkan adayı Turhan Fortacı’ya destek amacıyla geldiği ilçede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun odasındaki dinlemeyle ilgili olarak, "Bunlar şuurlarını kaybetmişler. Dışişleri Bakanı'na diyor ki, 'Başbakan böyle istiyor' Başbakan niye bunu istiyor, sizce neden ister? Bütün bu pislikleri kapatmak için. Yüzde 80 oy da alsanız bu pisliğin içinde batacaksınız, sizi hiç kimse kurtaramayacak" dedi. 
CHP İzmir Milletvekili Şükran Güldal Mumcu, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un katıldığı, yağış nedeniyle Halk Eğitim Merkezi salonuna alınan toplantıda konuşan Gürsel Tekin hükümete sert eleştirilerde bulundu.  
Tekin, "Bu iktidarın birçok tehlikeleri var. Pazar günü seçmenlerimiz sandığa gidip kendi belediye başkanlarını seçmeyecek aynı zamanda çocuklarınızın geleceğini tayin edeceksiniz. Allah düşürmesin adamı. Bunlar bir kere düştüler, hani insan bazı böyle kötü yolla düşer, bu iktidar da kötü yola düştü" dedi. Gürsel Tekin, 17 Aralık operasyonuna da değinerek farkında olmadan iktidarın kabinesinin üçte birinin 28 yaşında yabancı uyruklu bir çocuk tarafından rehin alındığını söyledi.
Tekin konuşmasında, ülkenin gizliliklerinin mutlaka çok iyi bir şekilde korunması gerektiğini belirtip, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun odasındaki dinlemeyi hatırlatarak, "Hiçbir sorunumuz yokken bir başka ülkeye, orada 4 kişi gönderirim, orada gereğini yaparız diyorlar. Bunlar şuurlarını kaybetmişler. Dışişleri Bakanı'na diyor ki, 'Başbakan böyle istiyor' Başbakan niye bunu istiyor, sizce neden ister? Bütün bu pislikleri kapatmak için. Yüzde 80 oy da alsanız bu pisliğin içinde batacaksınız, sizi hiç kimse kurtaramayacak" dedi. 
VALİ, KAYMAKAM VE MNİYET MÜDÜRLERİNE UYARI
Türkiye coğrafyasının tamamını dolaştığını, halkın korkutulup sindirildiğini, sosyal yardım adı altında seçim öncesi baskı ile dağıtımlar yapaldığını da  ileri süren Tekin, vali kaymakam ve emniyet müdürlerini de uyararak şunları söyledi:
"Özelikle kaymakamlara buradan seslenmek istiyorum. Valilere seslenmek istiyorum. Emniyet müdürlerine seslenmek istiyorum. Siz devlet adına görev yapıyorsunuz. Kirli iktidar adına görev yapmıyorsunuz. Yarın bunun bedelini çok ağır ödersiniz. Zannetmeyin ki bu iktidar kalıcı. Bu iktidar gidici ama hiçbir güç de sizin bu yasa dışı uygulamalarınızı kapatmayacaktır. Bunları burnunuzdan fitil fitil getirmek bizim boynumuzun borcu olsun. Ne hakkınız var, ne hakkın var kaymakam olarak ? Sen hepimizin ödemiş olduğu vergilerle maaşını alıyorsun. Muhtarları tehdit ediyorlar. Valiler kamu görevlilerini tehdit ediyorlar."

BT(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)