Arzu KAYA-Ünsal ÇAKIN/İSTANBUL, () CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "(17 Aralık tahliyeleri) İşadamı ve bakan çocuklarının 25 Şubat'ta tahliye edileceğimi ifade etmiştim. Beni arayan gazeteciler 'nereden bildin?' dediler. Bunu bilmek için kehaneti bilmek gerekmiyor. Aslında 25'inde bırakılacaktı ama her şeye rağmen namuslu bir hakim olduğu ve onu ayarlayamadıkları için 28'ine kaldı. Organize bir yolsuzluğun mimarları dışarıdayken, taşeronlarını içeride tutabilir misiniz?" dedi.

“ORGANİZE YOLSUZLUĞUN MİMARLARI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Kadıköy Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu, Feneryolu Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışına katıldı. Büronun açılışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, 17 Aralık operasyonu kapsamındaki tahliyelere değindi.
“Alman Cumhurbaşkanı eyalet başkanı olduğu dönemde ucuz kredili 500 milyon euro aldığı için kamuoyu baskısı nedeniyle ertesi gün istifa etmek zorunda kaldı" diyen Tekin, şunları söyledi:

 “Bütün bu organize yolsuzlukların mimarı bana gazeteciler özellikle bu dışarıya bırakılan çeteyle ilgili Yalova'da, içeride olan işadamı ve bakan çocuklarının 25 Şubat'ta tahliye edileceğini ifade etmiştim. Beni arayan gazeteciler 'nereden bildin?' dediler. Bunu bilmek için kehaneti bilmek gerekmiyor. Aslında 25'inde bırakılacaktı ama her şeye rağmen namuslu bir hakim olduğu ve onu ayarlayamadıkları için 28'ine kaldı. Organize bir yolsuzluğun mimarları dışarıdayken, taşeronlarını içeride tutabilir misiniz?"

“YA BAKAN EVLATLARINI YADA VATAN EVLATLARINI TERCİH EDECEĞİZ"
17 Aralık operasyonu kapsamında geçtiğimiz Cuma günü tahliye olan iş adamı Rıza Sarraf'a ilişkin yorumlarda bulunan Gürsel Tekin, şöyle konuştu:

“Bu iş adamı, sıradan görünen mütevazı dediğimiz iş adamı, hükümetin kabinesinin yarısını rehin aldı. Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç görülmemiş bu olay, dünyada da görülmemiş. Bir bakanlar kurulunu bir işadamı rehin alıyorsa bunun arka planındaki Türkiye'nin dış politikasının nasıl olduğunu hepimizin bilmesi lazım. Elbette belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Ama bir şeye karar vereceğiz. Ya bakan evlatlarını tercih edeceğiz yada vatan evlatlarını tercih edeceğiz. Öylesine pişkin, yüzsüz bir iktidarla karşı karşıyayız ki televizyonlara çıkıp bütün bu olup bitenleri kapatmak için ellerinden gelen argümanları kullanıyorlar" dedi.

“DİNLEMELERİNDEN NEDEN KORKUYORSUNUZ?"
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmiş dönemlerde dinlenildiğini hatırlatan Tekin, “Şimdi ben size soruyorum, niye korkuyorsunuz dinlemelerinden? Bir şey bulamazsınız sayın Kılıçdaroğlu'ndan. Zavallı çocukları görevlerinden ettiniz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 30 yıllık kamu hizmetine baktığınızda her dönemi pırıl pırıl" diye konuştu. Bir AK Parti milletvekilinin önümüzdeki günlerde kitap çıkararak 20-25 sayfasını Kemal Kılıçdaroğlu'na ayıracağını belirten Gürsel Tekin, milletvekilinin “Sayın Özal teftiş kurulu başkanıydım beni görevlendirdi ve Kılıçdaroğlu'nu yanıma çağırdım, müfettiş görevlendirdim ve çekirdek kadar bir şey bulamadım. Sayın Özal da dedi ki, sonuna kadar bu adama sahip çıkın" dediğini kaydetti.

"KADIKÖY DEMOKRASİNİN KALESİ"
Polis şiddetinin olduğu bir dönemde seçime gittiklerini belirten CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu ise, Kadıköy'ün Kurtuluş Savaşı'ndan beri demokrasinin kalesi olduğunu ifade etti. Kadıköy'ün şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olacağına vurgu yapan Nuhoğlu, tüm birey, sendika, meslek örgütlerinin yönetime katılacağı bir anlayışın sahip olacağını belirtti. Açıklamalarının ardından seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Gürsel Tekin ve Aykurt Nuhoğlu açılış pastası keserek programlarını tamamladı.

AK (MK) (FOTOĞRAF)