Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde, güreş sezonunun bitmesinin ardından develer bakıma alındı. Havutları (semer) indirilen develer, taze otlar ve arpa unundan yapılan topaklarla beslenmeye başlandı. Yeni sezona hazırlanan develerin, tüy dökmeye başladığı görüldü.
Ege ve Marmara bölgelerinin kış eğlencelerinin başında gelen deve güreşleri sezonu sona erdi. İlçede bulunan 70 deve, güreşlerin ardından bakımına alındı. Develerin kış boyu kaybettikleri kiloları geri alabilmesi için yoğun bir besi programı uygulanmaya başlandı. Gelecek sezona hazırlanan develerin havutları çıkarıldı, tüy dökme mevsimine girdikleri belirtildi.
Deveciler Derneği ikinci başkanı İbrahim Gör, "Develere kaybettikleri kiloları geri almaları için özel bakım uyguluyoruz. Develerin, yeni sezona hazırlanması için yaz bakımına geçildi. Bu develere sadece kışın güreşmek için bakılıyor, nesli tükenmesin diye. Bu özel bakımlarla develeri güreşe hazırlıyoruz. Eğer bu güreşler olmasaydı şimdi develerin nesli tükenmiş olurdu. Çünkü bu zamanda develerle yapılacak hiçbir iş yoktur" dedi.
Deve sahibi Tunay Yanbakan, "Develerimizin üzerine güreş için giydirdiğimiz havutları çıkardık. Yeşil ot vererek develerimizi kızgınlık döneminden yozgunluk dönemine geçiriyoruz. Develerin kışın kaybettikleri kiloları geri alması için yeşil otlar veriyoruz. Arkadaşlarımız her gün gidip yeşil otları biçip getiriyorlar. Kaybettikleri kiloları ve enerjileri geri kazansınlar diye bunları develere veriyoruz. Develer bahar ayında tüylerini döküyor" diye konuştu.

ST(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)