ALMANYA’da 30 yıl terzi olarak çalıştıktan sonra 2000 yılında doğup büyüdüğü Denizli'nin Tavas İlçesi Nikfer Beldesi’ne kesin dönüş yapan 67 yaşındaki Ahmet Gözlükaya, içinde müze ve kütüphane olan bir bina yaptırdı. Gözlükaya, 10 yıl içinde 2 bin 700 antika eşya toplamayı başardı. Ücretsiz olarak girilen müze, tarihi değeri olan antika eşya görmek isteyenlerin uğrak yeri oluyor.
Ahmet Gözlükaya, Almanya’nın Bremen kenti yakınlarındaki bir beldede 30 yıl terzi olarak çalıştıktan sonra 2000 yılında memleketi Nikfer'e döndü. Gözlükaya, beldesine içinde müze ve kütüphane olan bir bina yaptırdı. Sonra da Nikferliler ile çevre köylerdeki vatandaşlara çağrı yaptı, 10 yıldır evlerindeki antika değeri olan eşyaları istedi. Gözlükaya, bugüne kadar içlerinde 120-130 yıllık tarihi değeri olanlarında bulunduğu toplam 2 bin 700 parça çeşitli antika eşya toplayıp, müzesinde sergilemeye başladı.
Her sabah müzeye geldiğini belirten Gözlükaya, "Nikfer Belediyesi bir görevli tahsis etti. Müzeyi ziyaret edenlerden para almıyorum. Müzemizde tarihi eser niteliğinde çok eser var. Almanya’da yaşarken oturduğum kasabada müze vardı. Hergün o müzeye 4-5 otobüs insan geliyordu. Almanya’daki o müzede de tarihi eserler sergileniyordu. Çok etkilenmiştim. Kasabama gelince ben de müze yapmayı uygun gördüm ve halkımızda destek verdi" dedi.
Müzeyi ziyaret eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ise müzede etnografik eserler sergilendiğini belintip, “Bozdağ Kayak Merkezi yakında faaliyete geçecek. Kayak merkezine gelenlerin ziyaret edebileceği güzel bir müze oluşturulmuş. Nikfer bölgesinde başlayan turizm hareketliliğine müze de katkı verecektir” dedi.
Nikfer Belediye Başkanı CHP'li Ali Yarangüme ise "Gelecek nesillerin geçmişi bilmesi adına müze de değerli eşyalar var. Tarım aletlerinden kıyafetlere, takılardan dokuma tezgahlarına, eski paralardan fotoğraflara kadar değerli eşyalar sergileniyor" diye konuştu.