DİCLE Elektrik A.Ş. (Dicle EDAŞ) Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıufra, Mardin ve Şırnak'ta zorunlu elektrik kesintilerinin uygulanacağını açıkladı.
Dicle EDAŞ'tan yapılan 'Zorunlu elektrik kesintisi' başlıklı yazılı açıklamada, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ), doğalgazda yaşanan kriz yüzünden sattığı elektriği kısması üzerine Dicle EDAŞ'ın Cumartesi gününden başlayarak 6 ilde zorunlu elektrik kesintisi başlatacağı bildirildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Elektrik üretiminde önemli bir yer tutan doğalgazın temininde yaşanan sıkıntı, ülke genelinde olduğu gibi Güneydoğu illerini de olumsuz yönde etkileyecek. TEİAŞ, yaşanan kriz üzerine özelleştirme sonrasında Güneydoğu'daki 6 ile elektrik sağlayan Dicle EDAŞ'a sattığı elektriği önemli oranda kısma kararı aldı. Enerji krizi ile birlikte TEİAŞ, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye verdiği elektriği yüzde 20 oranında azaltacağını bildirdi. Yaşanan bu olağanüstü durum üzerine Dicle EDAŞ yöneticileri acilen bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda yapılan planlamaya göre, TEİAŞ'ın verdiği elektriği kısmasına paralel olarak kesintiler Cumartesi günü başlayacak. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta hayata geçirilecek zorunlu elektrik kesintisi, kırsal kesim ağırlıklı ve dönüşümlü olarak uygulanacak. Kesinti, ihtiyaç halinde il merkezlerinde de yapılabilecek. Türkiye'de üretilen elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 60'ı doğalgazdan elde ediliyor."

MT(GG/COŞ)