ŞIRNAK'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU
Şırnak merkeze 5 kilometre mesafede bulunan ve yolu kardan kapalı bulunan Geçitboyu Köyü'nde hamile olan 22 yaşındaki Aysel Belge'nin doğum sancılarının tutması üzerine köylüler yetkililerden yardım istedi. Yola çıkan Ulusal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE) Özel İdare'ye ait grayderlerle birlikte zorlu bir yolculuktan sonra ulaştığı köyden genç kadını aldı. Ancak ekibin aracı da Kalınca Köyü yakınlarında yolda kaldı. Bu kez devreye Kalınca Üs Bölgesi'nde askerler girerek, aracı kurtardı. Daha sonra yola çıkan ekipler Aysel Belge'yi Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürdü. Belge, burada tedavi altına alındı.
VALİ KIRAÇ UYARDI: DİYARBAKIR'DA DON BEKLENİYOR
Diyarbakır'da önceki gün başlayan kar yağışı nedeniyle Vali Mustafa Cahit Kıraç, kentteki tüm kurum müdürleriyle toplantı yaptı. Kıraç, vatandaş'ın kar koşullarında mağdur olmaması için kurum müdürlerine gereken tüm olanakların sağlanması talimatını verdi. Hava şartları nedeniyle uçak seferlerinin iptal olduğunu ve okulların yarında tatil edildiğini belirten Vali Kıraç vatandaşları don tehlikesine karşı uyardı.
İNGİLİZ BAŞKONSOLOSU OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜ ARADI
Mardin'in Midyat İlçesi ile Şırnak'ın İdil İlçeleri arasında bulunan Yayvantepe bölgesinde kar yağışı nedeniyle mahsur kalan otobüste seyahat eden yaklaşık 40 yolcu, yetkililerden yardım istedi. Irak'ın Erbil kentine gitmek üzere otübüste bulunan Diyarbakırlı işadamı Abdullah Avşar, dün öğlen saatlerinde yola çıktıklarını belirterek şunları anlattı:
"Midyat'ı geçtikten 25 kilometre sonra Yayvantepe bölgesinde aşırı kar yağışı nedeniyle yol tamamen kapandı. Yaklaşık 100 araç burada mahsur kaldı. Kuzey Irak'a gitmek üzere otobüste 2 İngiliz vatandaşı da vardı. Onlar da cep telefonu ve internet üzerinden yardım twitleri atmıştı. Kısa süre sonra İngiltere Başkonsolosu, araç telefonundan otobüs şoförünü arayarak 2 İngiliz vatandaşının durumunu sordu. Yapılan bu görüşmeden sonra da paletli askeri panzer geldi ve hasta, yaşlı, kadın ve çocuklarla birlikte 2 İngiliz vatandaşını da götürdü."
'YİYECEĞİMİZ BİTTİ'
Dün akşamdan beri yemek yemediklerini anlatan işadamı Avşar konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Midyat'ta verdiğimiz moladan sonra yemek yemedik. Muavin, yolculara ikişer adet kek verdi. O da zaten bitti. İçme suyumuz da tükenmek üzere. Yakıtımız bitmişti. Şoför, diğer araçlardan bir bidon mazot almıştı onu da idareli kullanıyoruz. Böyle giderse o da bitecek ve donacağız. Yetkililere seslenmek istiyorum. 2 İngiliz vatandaşını kurtaran askeri araçlar bizi de götürsün. Aksi taktirde biz donacağız burada."
Bu arada İdil- Midyat arasındaki karayolunun kapanması üzerine İdil Belediyesi, ilçe çıkışında bekleyen yolculara ekmek ve helvadan oluşan yiyecek dağıttı.
HALI SAHANIN ÇATISI ÇÖKTÜ
Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle Mardin Caddesi üzerinde bulunan bir halı sahının çatısı çöktü. Çatının çökmesi sırasında sahada hiç kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önlendi.
7 KİŞİ ZEHİRLENDİ
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Fırat Mahallesi'nde bir kahvede ısınmak için yakılan sobadan sızan karbonmonoksit gazından 7 kişi zehirlenendi. Bu kişiler Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.