ŞIRNAK'TA MEHMETÇİK YETİŞTİ
Şırnak'taki yoğun kar yağışının yolları kapatması üzerine devreye Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı birlikler devreye girdi. Askerler, Güçlükonak İlçesi'nin Fındık ile Gümüşyazı köyleri arası ile Kurik Tepesi'nde mahsur kalan 53 öğrenci, 54 vatandaş ve 11 öğretmene ulaşarak kurtardı.
Bu arada bugün Kumçatı Yatılı Bölge Okulu'ndan Şırnak il merkezine gelirken İkizce Rampası'nda içinde 18 öğrencinin bulunduğu araç mahsur kaldı. İkizci Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrencileri kurtardı.
BEYTÜŞŞEP'TA EVLER KAR ALTINDA
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, tek katlı evler adeta kar altında kaldı. İlçe merkezinde 1 metre olan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1,5 metreyi buldu.
Vatandaşlar kar altında kalan evlerin damlarına çıkıp karları temizleyeme çalışırken, belediye ekipleri de yolları açma çalışmalarını sürdürüyor. Beytüşşep'ın Şırnak ve Hakkari karayolu ile 42 köy yolu kapalı bulunuyor.
CİZRE'DE TIR KUYRUĞU
Şırnak'ın Cizre İlçesi ile Mardin'ın Nusaybin ilçeleri arasındaki İpekyolu'nda yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Cizre'de önlem alan polis, kar lastiklikleri ve zinciri olmayan araçların geçişine izin vermiyor. Özellikle Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a çıkış yapacak TIR'ların uzun kuyruk oluşturduğu görüldü.
KARLIOVA'DA SURİYELİ AİLE DONMAKTAN KURTARILDI
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yoğun kar ve tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün gece Erzurum'dan Şanlıurfa'ya giden Suriye uyruklu aralarında çocukların da bulunduğu 9 kişiyi taşıyan araç, Karlıova'ya 2 kilometre mesafede kara saplanlandı. Yoğun tipi ve kar yağışının bulunduğu bölgeden geçen vatandaşlar, fark ettikleri Suriyeli aileyi araçtan alarak Karlıova Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada tedavi altına alınan aile üyeleri bir kahvede çay içip ısındıktan sonra yollarına devam etti.
ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEDİLER
Karlıova'da yoğun kar yağışı etkisini sürdürürken, ilçe genelinde 42 köy yolu kapalı bulununuyor. Hava sıcaklığının özellikle gece eksi 20 derecelere düştüğü, kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu ilçede okulların tatil edilmemesi velilerin tepkisine neden oldu. Bugün ilçede bir çok aile çocukların okula göndermedi.