BU yılın ikinci güneş tutulması, 3 Kasım Pazar günü meydana gelecek. Türkiye'den 10 Mayıs'taki halkalı güneş tutulması gözlemlenememişti, hibrit güneş tutulması ise bu sefer takip edilebilecek.
TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin 2013 yılının önemli gök olayları raporunda belirtilen ve 3 Kasım günü gerçekleşecek bu tutulma, halkalı tutulma olarak başlayacak ve tam tutulma olarak devam edecek. Gelecek ay görülecek olan tutulma, Dünya yüzeyinin bazı bölgelerinde tam, bazı bölgelerinde halkalı olacağı için hibrit tutulma olarak adlandırılıyor.
Tutulmanın başlangıcı ve büyük bölümü Atlantik Okyanusu üzerinde gerçekleşecek. Ay'ın gölgesi Afrika'nın batısında karaya basacak ve Afrika kıtasının doğusuna ulaştığında tutulma sona erecek. Tutulma, Afrika'nın tam tutulma şeridi dışında kalan bölümünün neredeyse tamamından ve bazı güney Avrupa ülkeleriyle Türkiye'den parçalı tutulma olarak görülebilecek.
Türkiye'de günbatımında izlenebilecek olan tutulma sırasında güneyde Güneş'in yüzde 7 kadarı örtülürken, kuzeyde tutulmayı fark etmek zor olacak.