Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinin mahalleye dönüştürülen beldesi Gümüşlük'te bu yıl 11'incisi düzenlenen klasik müzik festivalinde sahne alan, Portekizli fagotçu Rui Lopez, Fransız obuacı Celine Moinet ve Türk piyanist Cem Babacan, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, dün akşam unutulmaz bir konsere daha evsahipliği yaptı. Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nı dolduran 500 civarındaki izleyiciye seçkin bir repertuvar sunan Rui Lopez, Celine Moinet ve Cem Babacan'dan oluşan Trio, programa Jorge Santos'un "Trio for Oboe, Bassoon and Piano" adlı eseriyle başladı. Ardından Francis Poulenc'den "Sonate for Oboe and PianoFP185"i seslendiren genç müzisyenler, daha sonra Saint-Saens'dan icra ettikleri "Sonata for Basoon and Piano in G major, op 168" adlı yapıtla alkış aldı. Gecenin ikinci yarısına Andre Jolivet'in "Sonatine for Oboe and Bassoon" adlı eseriyle başlayan üçlü, programın sonunda Francis Poulenc'e ait "Trio for Oboe, Bassoon and Piano, FP 43" isimli eseri seslendirdi.
"MÜKEMMEL BİR UYUM İÇİNDE ÇALIYORLAR"
Festivalin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, üçlüyü çok beğendiğini belirterek, "İlk kez festival kapsamında bir araya gelmelerine rağmen birbirlerini çok sevdiler ve mükemmel bir uyum içinde çalıyorlar. Gümüşlük'te festivalde olmaktan çok mutlular. Cem Babacan zaten yakından tanıdığımız bir müzisyen. Geçen yıl 2'nci Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması A kategorisinde birinciliği olmuştu. İleride başka projelerde bir araya geleceklerine inanıyorum" dedi. Sanatçılar, konser sonrasında CD'lerini imzalayarak, izleyicilerle bir araya geldi.
11'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin 22 Temmuz'da saat 21.00'deki Hırvat piyanist Kemal Geciç'in resitaliyle devam edeceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI