MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nin Gümüşlük Mahallesi'nde sahillerin özel mülkiyetler tarafından işgal edilmesine tepki gösterip, 2 hafta önce, 'Sahiller kıyılar bizim, işgaliyeye son' eylemi düzenleyen Gümüşlük Platformu üyeleri, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ile görüşerek destek istedi.
Haziran ayından bu yana Gümüşlük Mahallesi'ndeki Çayıraltı Halk Plajı'nda hizmet veren 30 restoran, kafe, otel ve motelin şezlong ve masalarını plaja koymasına tepkilerini düzenledikleri eylemlerle gösteren Gümüşlük Platformu üyelerinden 10 kişilik bir grup Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ile görüştü. Bodrum'daki sahil işgalleri üzerine Kaymakam Gödekmerdan ile görüşen üyeler, Sahil Kanunu'nun 6'ıncı maddesinin acilen uygulanmasını talep etti.
Basın mensuplarının alınmadığı görüşmenin sonunda açıklama yapan Platform sözcüsü Ramazan Tatar, "Çeşitli işletmeler, şezlong ve masalarını plaja koyarak ya da tabii engellerle vatandaşların yararlanma haklarını engelliyor. Kaymakam Gödekmerdan'dan da bunların kaldırılması ve engellenmesi için yardım talep ettik. Devletin gücünü bekliyoruz, buralara gelsinler ve bu işgalleri kaldırsınlar. Vatandaş olarak sahillerden yararlanma hakkımızı kimse elimizden alamaz. Bu hakkın sonuna kadar arkasındayız. Hiçbir zaman da vazgeçmeyeceğiz çünkü yasalarımız yeterince açık. Yasada, 'kıyılar devletin hükmü altındadır, kıyılardan her vatandaş eşit şekilde yararlanma hakkına sahiptir ve kullanımda öncelikle kamu yararı gözetilmelidir' deniliyor. Bunun uygulanmasını istedik" dedi.
Kaymakam Gödekmerdan'ın da destek vereceğini belirten Tatar, "Kaymakam Gödekmerdan, bu işgallere karşı Kaymakamlık olarak da, mücadele ettiklerini söyledi. İşgalcilerin güçlerine ulaşamadıklarını, zaman zaman siyasi güçleri, zaman zaman da devletin güçlerini arkalarına alarak Kaymakamlığı bile etkisiz kılabildiklerini bize ifade etmeye çalıştı. Gümüşlük ve Ormancılar Sahiline, kıyıların halka açık olduğunu ifade eden birer tabela hazırlayacağız. Kaymakam Gödekmerdan da bu tabelanın yerleştirilmesinde bize destek vereceğini belirtti" diye konuştu.
Tatar, eylemlerin sadece Bodrumla sınırlı değil, tüm ülkeye yayılması gerektiğini belirterek, "Bodrum Yarımadası geneline de yaymayı hedefliyoruz. Kıyı eylemlerinin ayrıca tüm ülkeye yayılması gerektiğini, deniz göl, akarsu ve nehir ayırt etmeksizin her yerde halkın kullanımının ön planda tutulmasını destekliyoruz. Biz bir ışık yaktık, umarım bu ışık ülkedeki herkese örnek olur" dedi.
Platform üyeleri görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra Kaymakamlıktan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI