GÜMÜŞHANE'de ilk kez bir kadın, oda başkanlığını kazandı. Leyla Bostancı, 27 yıllık başkan Şerafettin Alemdar’a 36 oy fark atarak Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı oldu.
Geçen cumartesi günü Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan Bakkallar ve Manifaturacılar Odası seçimlerinde üç aday yarıştı. Gümüşhane Girişimci Kadınlar Derneği Başkanlığı görevini de sürdüren Leyla Bostancı ile Müslüm Bayraktar ve mevcut Başkan Şerafettin Alemdar’ın yarıştığı seçimlerde kayıtlı 260 üyeden 223’ü oy kullandı. 102 oy alan Leyla Bostancı oda başkanlığına seçilirken Müslüm Bayraktar 54, 27 yıldır oda başkanı olan Şerafettin Alemdar ise 66 oy alabildi. Seçimde 1 oy geçersiz sayıldı.
Seçimle oda başkanlığına gelen ilk kadın başkan sıfatını da kazanan Leyla Bostancı, "Çok büyük bir iş başardık. Sevinçliyiz. Başarı hiçbir zaman ferdi değildir. Arkadaşlarım sayesinde oluşan bir başarıdır. Zoru başardık Gümüşhane'de, 27 yıllık hükümdarlığı devirdik. Güzel ve çok adil bir seçim oldu. Katılım yüksekti" dedi.
Seçime girerken biraz endişeli olduğunu söyleyen Bostancı, "Bazı ön yargıları yıkamayacağımı düşünerek seçime girmiştim. Ama 260 üye ile bire bir görüştüm. Kadın elinin de her yerde olabileceğini düşündüler, o noktada bana çok destek oldular" diye konuştu.