Hayati YALÇIN/ GÜMÜŞHANE,()– GÜMÜŞHANE Belediyesi’nde ilk kez bir kadın Belediye Başkanlığı vekilliği görevini üstlendi. İşleri nedeniyle bir süre için kentten ayrılan Gümüşhane’nin Ak Partili Belediye Başkanı Ercan Çimen, Başkan vekilliği görevini Ak Parti Belediye Meclis üyesi Şükriye Karabulut Orhan’a bıraktı.
Ak Parti’den 2'nci kez Belediye Meclis üyesi seçilen 33 yaşındaki Şükriye Karabulut Orhan, Gümüşhane Belediyesi tarihinde ilk kadın başkan vekili olmanın onur ve gururunu yaşadığını söyledi. “Başkanımız Ercan Çimen’in teveccühü ile belediye başkan vekilliği görevini üstlendim. Layık olmaya çalışacağım” diyen ve belediye meclisinde tek kadın olduğunu hatırlatan Orhan, “Bundan sonraki dönemlerde sayımızın artmasını temenni ediyorum. Bundan sonra mücadelem bu yönde olacak” diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan Belediye Başkan Vekili Orhan, Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olarak da eğitimine devam ediyor.

FOTOĞRAFLI