KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde ithalat ve ihracat yapan Marmara Metal Fabrikası'nın Genel Müdür Yardımcısı Nihat Öner'i ziyaret eden ve  kendisini gümrük müdürü Murat S. olarak tanıtan bir kişi, fabrikayı 12 bin 800 euro dolandırarak ortadan kayboldu. Firma yetkilileri, şüphelinin görüntüsünün yer aldığı güvenlik kamerası kayıtlarını polise teslim ederek şikayetçi oldu.
Marmara Metal Fabrikası'na gelerek Genel Müdür Yardımcısı Nihat Öner’i ziyaret eden ve kendisini gümrük müdürü Murat S. olarak tanıtan kişi, firmaya Gümrük Tasfiye İşleri’nden (TASİŞ) ucuz ve hesaplı bakır, alüminyum malzemesi satabileceklerini söyledi. Öner de bu malları satın almaya sıcak bakınca firmanın bir yetkilisine dilekçe yazdıran kişi, malın satın alınması için geçici teminat bedeli olarak 12 bin 800 euro yatırılması gerektiğini belirtti. 
TASİŞ'E GÖNDERDİ
Ardından da Öner ve kendini gümrük müdürü olarak tanıtan Murat S., bir fabrika çalışanı ile birlikte Gebze'ye gitti. Öner'e Gümrük Müdürlüğü bünyesindeki TASİŞ'e gitmesini ve adını verdiği bir kişinin alacağı ürünleri kendisine göstereceğini söyleyen Murat S., kendisinin de teminatı yatıracağını belirtti. Nihat Öner, TASİŞ'e gittiğinde böyle bir kişi olmadığını öğrenince dolandırılmakta olduklarını anladı. Öner, hemen muhasebecisini arayıp ödeme yapılmamasını istedi ancak ödemenin yapıldığını öğrendi. Kendini Murat S. olarak tanıtan şüpheli de ortadan kayboldu. 
Fabrikanın ortaklarından Sacit Gümüş ve Genel Müdür Yardımcısı Nihat Öner, şüphelinini firmaya gelişinde güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan görüntüleri ile Emniyet Müdürlüğü'ne giderek dolandırıcılık şikayetinde bulundu. Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

EP(MB/AK)(FOTOĞRAFLI)