İZMİR, () - MULTİPL Skleroz (MS) hastalığına dikkat çekmek ve MS'li bireylere yol arkadaşlığı yapmak üzere Novartis'in, İzmir MS Derneği ve Türkiye MS Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği 'GülüMSeten Turne' projesinin yeni durağı İzmir oldu. Ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan ve Ferdi Akarnur'un sergilediği eğlenceli skeçlerle renklenen ve uzman görüşlerine yer verilen toplantı, İzmirlilerden büyük ilgi gördü.
MS (Multipl Skleroz) hastalığı konusunda önemli çalışmalar yürüten Novartis, 'Yol ArkadaşıMSın' projesinin ardından İzmir MS Derneği ve Türkiye MS Derneği iş birliği ile yeni bir projeye imza attı. Türkiye'nin 11 farklı şehrinde MS'li bireylere yol arkadaşlığı yaparak onlara en doğru bilgiyi ulaştırmayı amaçlayan 'GülüMSeten Turne' projesi Samsun, Trabzon, Bursa, Ankara, Kocaeli ve İstanbul'un ardından Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Sabancı Kültür Sarayı'nda gerçekleşti. Toplantı öncesi, İzmir MS Derneği Onursal Başkanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Egemen İdiman, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Nur Yüceyar ve İzmir MS Derneği Genel Sekreteri Nur Akkor ve projeye destek veren ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan, Ferdi Akarnur, Taylan Kümeli basın toplantısıyla projeyi anlattı.
Prof. Dr. Egemen İdiman, "İzmir Multipl Skleroz Derneği olarak uzun, zorlu ve engellerle dolu bir yolda, Multipl Sklerozla el ele, omuz omuza yürüyoruz. MS'li bireylere doğru bilgiyi ulaştırmak, onlara her konuda destek olmak amacıyla birçok proje ve çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu defa da Gülümseten Turne'ye ev sahipliği yapmaktan ve projenin önemli bir parçası olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de yaklaşık 40 bin MS'li birey olduğu tahmin ediliyor. Ancak hastalıkla ilgili farkındalığın yeterli olmadığını görüyoruz. Bu nedenle MS'li bireylerin yol arkadaşı olduğumuzu göstermek ve hastalıkla ilgili en güvenilir bilgileri ulaştırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu projenin, MS'li bireylerin hastalıkla ilgili önemli bilgileri öğrenirken keyif alacağı bir etkinlik olmasını umuyoruz" dedi.
Ücretsiz ve halkın katılımına açık olarak gerçekleştirilen GülüMSeten Turne, bundan sonraki yolculuğuna Malatya, Elazığ, Hatay ve Konya ile devam edecek.

İÖ (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)