Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da geçirdiği trafik kazasıyla felç olan ve kimliği bilinmediği için 'Umut' adı verilen gencin bakımını karşılıksız 6 yıldır üstlenen Gülsüm Kabadayı, Anneler Günü sürpriziyle karşılaştı. Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Umut'un tedavisi için Samsun'da bulunan Kabadayı'nın 3 oğlunu, habersiz olarak yanına gönderdi.
Antalya'da 30 Ağustos 2008'de geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan, kimliği ve milliyeti tespit edilemeyen gence 'Umut' adı verildi. Gencin bakımını o tarihte tesadüfen hastanede bulunan Gülsüm Kabadayı adlı bir anne üstlendi. Umut'a bakan Kabadayı, geçen yıl çeşitli kuruluşlarca yılın fedakar annesi olarak seçildi.
Umut'un tedavisi için 6 aydır Samsun'daki ROMATEM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde bulunan Gülsüm Kabadayı'ya en güzel Anneler Günü hediyesini, üç oğlunu Samsun'a yanına göndererek Antalya Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü verdi.
SEVİNÇ GÖZYAŞLARI
Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ahmet Çalım'ın girişimleriyle Gülsüm Kabadayı'nın 19 yaşındaki Mehmet Ali, 21 yaşındaki Tunahan ve 16 yaşındaki Firdevsi Güzel adlarındaki üç oğlu, Samsun'a annelerinin yanına götürüldü. Evlatlarını karşısında gören Gülsüm Kabadayı, "Bana en güzel Anneler Günü hediyesini Antalya Valiliği verdi" diyerek sevinç gözyaşı döktü.
Kabadayı, "Evlatlarım okulları ve maddi sıkıntılarımız nedeniyle Samsun'a gelmekte zorlanıyorlardı. Ahmet Çalım, uzun zamandır istediğim buluşmayı Anneler Günü'nde bize sağladı. Oğullarım ve 21 yaşında olduğunu varsaydığımız Umut ile birlikte Anneler Günü'nü kutlayacağız" dedi.
UMUT'UN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Antalya- Aksu karayolunda 2008 yılında bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan gence 6 yıldır karşılıksız bakan Gülsüm Kabadayı, 6 ay önce Umut ile birlikte, Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği ambulans uçakla Samsun'a gitti. Umut'un yatırıldığı hastanedeki fizik tedavi uzmanları, uyguladıkları tedavinin amacının hastanın öncelikle yürümesine yönelik olduğunu ancak bunun uzun zaman alacağını, Umut'un hastaneden yürüyerek çıkması için her türlü imkanı seferber ettiklerini belirtti.

EA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)