SABANCI Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’ya sanayi-üniversite işbirliğinde küresel lider olan Hong Kong Polytechnic Üniversitesi tarafından Beşeri Bilimler alanında Fahri Doktora ünvanı verildi. Hong Kong Polytechnic Üniversitesi Konseyi, topluma yaptığı katkılar ve başarıları dolayısıyla Güler Sabancı’ya Fahri Doktora ünvanı verme kararı aldığını açıklamıştı. Konseyin kararı ayrıca Hong Kong Özel İdare Bölgesi Başyöneticisi Leung Chun-ying tarafından da onaylanmıştı.
Fahri Doktora ünvanı takdim edilirken Güler Sabancı, özetle şu sözlerle tanıtıldı: "Türkiye'nin öncü gruplarından biri olan Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Güler Sabancı yalnız yerel ve uluslararası iş dünyasında değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal alanlarda da dikkate değer bir geçmişe sahip. Amcasının kanatları altında büyürken, 20. yüzyılın başlarında dedesinin kurduğu aile şirketinde iş hayatını öğrendi.  Güler Sabancı, kurumsal basamakları birer birer tırmanarak, erkek egemen iş dünyasına imzasını atmayı başardı.
2005 yılında Güler Sabancı Türkiye'nin, 'Avrupa'nın Çin'i olacağına işaret etti. Ülke ekonomisine ait yıllık büyüme hızının yaklaşık %8 olduğu dikkate alındığında, dillendirdiği bu cesurca vizyonun gerçek olduğu söylenebilir.  Sabancı'nın yetkin ellerinde, Topluluk 2012 yılında önemli sonuçlar elde etti, net satışları 14 milyar USD'nin üzerine çıktı.
Türkiye'nin gelişmekte olan piyasa ekonomileri arasında yer aldığı bir gerçek de olsa, ülke işgücüne kadınların katılımı halen %30'un altında. Kadınları iş fırsatlarıyla güçlendirmenin en önemli savunucularından biri olan Güler Sabancı, kadınların üstlenebileceği liderlik görevi için son derece iyi bir örnek teşkil ediyor. Güler Sabancı, TÜSİAD'ın ilk kadın üyesidir. Bununla birlikte EuropeanRoundtable of Industrialists (ERT)’nin ilk ve tek kadın üyesidir. Aynı zamanda World Economic Forum International Business Councilile MIT Energy Initiative Uluslararası Danışma Kurulu’nda görev almaktadır. Güler Sabancı ayrıca, Siemens AG Yönetim Kurulu ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Yönetim Kurulu’nun da üyesidir. Fortune ve Financial Times gibi pek çok önemli yayınların listelerinde "en başarılı kadınlar"dan biri olarak üst sıralarda yer almaya devam etmektedir. İş hayatındaki liderliği dolayısıyla kendisine 2011 yılında Clinton Küresel Vatandaşlık Ödülü ile gerçek anlamda inovasyon yaratan kişilere takdim edilen, Avusturya Schumpeter Ödülü de verilmiştir. ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLERİ ENGELLEMEK İÇİN  İŞBİRLİĞİ YAPTI 
Sosyal sorumluluk, Güler Sabancı için en az iş kadar önemli. 2009 yılında, Raymond Georis Yenilikçi Filantropi Ödülü, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ünvanıyla Güler Sabancı'ya verilmiştir. 1974 yılında kurulan Sabancı Vakfı Türkiye'de ve dünyada çeşitli programlar yoluyla kadınlar ve kız çocuklarının haklarını iyileştirmek üzere çalışıyor. Sabancı Topluluğu'nun bağışlarının miktarı 1.5 milyar dolardan fazla. Geçtiğimiz yıl New York'ta yapılan Clinton Küresel Girişimi Yıllık Toplantısında Vakıf, çocuk yaşta evlilikleri engellemek amacıyla Girls Not Brides ile işbirliği yaptığını duyurdu. Güler Sabancı'nın bu amaç doğrultusunda kişisel kararlılığı, ABD eski başkanı Bill Clinton tarafından takdirle karşılandı. Bununla birlikte 2011 yılında European School of Management and Technology tarafından verilen Sorumlu Liderlik Ödülü'nün de sahibi oldu. TEBRİK FIRSATI BULDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ Güler Sabancı’ya yakın dönemde “David Rockefeller Köprü Kurucu Liderlik Ödülü”nü de verildi. Eğitim Güler Sabancı'nın kişisel tutkusu. Liderliğinde kurulan Sabancı Üniversitesi, Türkiye'de öğrenci odaklı eğitime öncülük eden bir üniversite. Son teknolojiyi bünyesinde barındıran Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi dahil olmak üzere Mühendislik ve Doğal Bilimler Fakültesiyle, Türkiye'nin öncü beyin takımı İstanbul Politikalar Merkezi'yle, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesiyle ve MIT Sloan School of Management'ın güçlü stratejik ortağı olan İşletme Fakültesiyle de üniversite, üstün bir kaliteye ulaşmıştır.
Ayrıca uzun yıllardır sanatın destekçisi olan Sabancı, İstanbul’daki Sabancı ailesine ait evi Sakıp Sabancı Müzesi'ne dönüştürme sürecinde de kişisel olarak yer aldı, bu çerçevede Müzenin Başkanlık görevini de üstlendi. 2002 yılında açıldıktan sonra müze, Picasso, Dali, Rodin, Rembrandt ve Monet gibi önemli sergilere ev sahipliği yaptı, modern ustalara ait eserleri Türk halkına tanıttı. Güler Sabancı vizyon sahibi ve etkili bir lider olarak olağanüstü katkıları sayesinde dünyanın dört bir yanında onurlandırıldı. Bugün, kendisini elde ettiği başarılardan dolayı tebrik etme fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz”.
-“İNOVASYONU YARATMA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN YENİ VE BİLİMSEL YÖNTEMLER KEŞFETME KONUSUNDA ÜNİVERSİTELER OLDUKÇA MERKEZİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR” Güler Sabancı ise yaptığı teşekkür konuşmasında şunları kaydetti: “Bu üniversite uluslararası çapta iş,sanayi ve toplumsal ortak olarak kabul görmekte, yeni teknoloji ve inovatif ürünlerin araştırılma ve geliştirilmesinde kilit bir rol üstlenmektedir. Dünya çapında bilginin oluşturulması ve yayılması konularına yönelik, Hong Kong Polytechnic Üniversitesi’nin kararlılığı gelecekaçısından kilit bir önem taşıyor. Kariyerime üniversiteden hemen sonra başladım ve yüksek lisans diploması alma fırsatım olmadı. Dolayısıyla bugün bana bahşetmiş olduğunuz bu onur, benim için oldukça önemli ve ek bir değer taşıyor. Her zaman üniversite ve sanayi işbirliğinin çok büyük değer taşıdığına inandım.
Üniversitemizin kuruluşunun liderliğini üstlenmek, kariyerimin en tatmin edici tecrübesi oldu.Özellikle bu dereceyle onurlandırılmak benim için büyük bir ayrıcalık. İnovasyonu yaratma ve sürdürülebilirlik için yeni ve bilimsel yöntemler keşfetme konusunda üniversiteler merkezi bir görev üstleniyor. Yüksek öğrenim kurumları ve özel sektör arasında doğrudan bir bağ bulunması, daha geniş çapta gelişime olanak tanıyor; iki tarafın bir arada olması sayesinde tek başına elde edebileceklerinden çok daha üstün sonuçlar elde ediyorlar. Sanayi- üniversite işbirliğinde başarılı olan ülkeler rekabetçilikte de tartışmasız üstünlük sağlıyorlar. Gelecekte, uluslararası yarış da tam olarak bu alana odaklanacak. Tıpkı Hong Kong'un Çin ve dünyayla arasında bir köprü olması gibi, Hong Kong Polytechnic Üniversitesi de eğitim ve özel sektör arasında bir köprü. Benzer bir şekilde İstanbul da kıtalar arası bir köprü işlevi görüyor ve Sabancı Üniversitesi de bu çerçevede, araştırma ve özel sektör arasında benzer bir görev üstleniyor. Dolayısıyla bu seçkin ünvanla Sabancı Üniversitesi ve Hong Kong Polytechnic Üniversitesi arasında daha da sağlam bir bağ kurabilmek benim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır.” ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI Hong Kong Özel İdare Bölgesi Başyöneticisi Leung Chun-ying başkanlığında, Hong Kong Polytechnic Üniversitesi’nde düzenlenen törene ayrıca Türkiye’nin Hong Kong Başkonsolosu Haldun Tekneci, Hong Kong Polytechnic Üniversitesi Başkanı Marjorie Yang Mun-tak, Rektör Prof. Timothy W. Tong, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüveyda Başağa ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende ayrıca Massachusetts Institute of Technology’den Professor MildredS. Dresselhaus, Tai Hung Fai Enterprise Company Limited Kurucusu ve Başkanı Dr. Edwin Leong Siu-hung, Yazar Professor Pai Hsien-yung, Harvest SCP Group Company Limited Başkanı Mr Patrick Poon Sun-cheong’a da Fahri Doktora ünvanları verildi.
Hong Kong Polytechnic Üniversitesi, tüm dünyada sanayi-üniversite işbirliği konusunda küresel lider olarak kabul ediliyor. Ayrıca Üniversite, uygulamalı araştırmalar, inovasyon ve teknoloji konularında da öne çıkıyor.
  (FOTOĞRAF) .......//KUTU//... SABANCI’NIN DİĞER ÖDÜLLERİ Güler Sabancı aralarında İspanya’nın en üst düzeydeki liyakat nişanı olan “Encomienda De Numero”, Fransız “Legion d’Honneur” nişanları ile David Rockefeller Köprü Kurucu Liderlik, Clinton Küresel Vatandaşlık, Raymond Georis Yenilikçi Filantropist, Schumpeter ve European School of Management and Technology tarafından verilen Sorumlu Liderlik Ödülü’nün de yer aldığı birçok ödülün sahibi. Sabancı ayrıca, Fortune dergisi tarafından hazırlanan Dünyanın En Güçlü 50 İş Kadını (50 Most Powerful Women In Business) listesinde ikinci sırada yer aldı. 2011 yılında da Financial Times tarafından “Dünyanın Zirvesindeki 50 İş Kadını” arasında ikinci seçildi.