Mikail PELİT/MALATYA, () - TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Güldal Mumcu, Cumhurbaşkanı adaylığı için daha vakit olduğunu belirterek, "Takvim hemen açıklanmasını gerektirmiyor ama sadece Erdoğan mı, Gül mü kilitlenmesini ve tek seçenek oymuş gibi algılanmasını doğru bulmuyorum" dedi.
Malatya’ya Kitap Fuarı'nda kitabını imzalatmak için gelen Güldal Mumcu, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soruları yanıtladı. Adayların açıklanması için henüz vaktin bulunduğunu belirten Güldal Mumcu, sadece Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün adaylığı varmış gibi algı yaratılmasının doğru olmadığını söyledi. Mumcu, "Burası koskoca bir ülke. Cumhurbaşkanı adayları çıkacaktır ve halkın teveccühüne mazhar olacaktır diye düşünüyorum" dedi.
Deniz Baykal'ın adaylığı ile ilgili soruya da Güldal Mumcu, "Baykal adaylığı tabii ki hak eder ama ne karar verilir, ne yönde bir gelişme olur onu da şimdiden kestiremem" yanıtını verdi.
Çocuk cinayetlerine ilişkin soruyu yanıtlarken, bu sorunun idam cezası getirmekle çözümlenemeyeceğini, bunun için eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Mumcu, şöyle dedi:
“Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları en iyi şekilde donatmak, bilgilendirmek ve geleceğe hazırlamak durumundayız. İdamla sorunlar çözülmez. Çözülüyor olsaydı birçok ülkede de var bunlar, çözülürdü ama en önemli şey, çocuklara yönelik kıymetimizi gerçekten onlara hissettirmeliyiz ve bu işlemi yapanlara da gerçekten hak ettiği cezaları vermek durumundayız. Ne yazık ki idam değil, hak ettikleri cezaları bile vermiyoruz. Aslında, gereken hukuki cezalar verilse bunlar bu aşamaya gelmezdi."

MP(ESM)