Özkan ARSLAN-Özgür ALTUNCU/İSTANBUL, ()  İstanbul Beykoz'daki Türk-Alman Üniversitesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Almanya Federal Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un katıldığı törenle resmi olarak açıldı. Törene önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geldi. Abdullah Gül eşi Hayrünnisa Gül ile konuk Cumhurbaşkanı Gauck'u karşıladı. İki Cumhurbaşkanı aynı anda salona girdi.

TEKNOLOJİ ÜRETEN ÜNİVERSİTE OLSUN
Cumhurbaşkanı Gül, Türk - Alman Üniversitesinin sıradan bir üniversite olmasını istemediğini belirterek, " Ben herhangi bir üniversite olmasını istemiyorum burasının. Ben bunun ötesinde herkesin yarışarak girmek istediği, yüksek puanlı öğrencilerin koşarak girmek istediği , Almanya'dan öğrencilerin geldiği üniversite olmasını istiyorum" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül ayrıca üniversitenin teknoloji üreten bir üreten bir merkez olmasını arzuladığını da sözlerine ekledi.
NAZIM'LA BAŞLADI.
Konuşmasına Nazım Hikmet'in sözleri " En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır" dizeleriyle başlayan Gauck ise, üniversite projesinin heyecan ve ilham verici olduğunu söyledi. Türk Alman üniversitesinin uluslararası nitelik teşkil etme konusunda bir adım attığını söyleyen Joachim Gauck, "Bu Üniversite ikili ilişkilerin bir aracı. Bu üniversite bilim alanında öncü olmaya aday bir üniversite" diye konuştu.
Törenin ardından iki Cumhurbaşkanı Üniversitenin Plaketini açarak okulun temsili açılışını gerçekleştirdi. Dışarı çıkan Cumhurbaşkanları okul ve kampüsün maketini uzun uzun inceledi. İki Cumhurbaşkanı ayrı ayrı Tarabya Köşkü'ndeki öğle yemeğine geçti.

OA(FOTOĞRAF)