Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,()- KRİSTAL-İş sendikası ile işveren arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 20 Haziran'da grev başlatan Şişecam Paşabahçe Cam Sanayi Ticaret A.Ş. Eskişehir Fabrikası'nda çalışan 1300 işçi, eşleri ve çocuklarıyla birlikte yürüyüş yaptı.

Cam işçileri akşam saatlerinde eş ve çocuklarıyla birlikte Hamamyolu Caddesi'nde toplandı. İşçilere çeşitli siyasi partiler, memur ve işçi sendikaları, odalar ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Yaklaşık 2 bin kişi bir kilometre mesafedeki İş Bankası Merkez Şubesi önüne kadar yürüdü. İşçiler yürüyüş sırasında sık sık 'Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz', 'İş, ekmek hakkımız, söke söke alırız', ' Vur vur inlesin Şişecam dinlesin', 'Direne direne kazanacağız' ve 'İşçiler el ele grev zafere' diye sloganlar attı.

Yürüyüş sonunda Eskişehir Sendikalar Platformu adına DİSK İşyeri Baştemsilcisi İsa Akın konuşma yaptı. Akın, "Hayatımızın her yerinde var olan cama hayat veren cam işçileri 60 dereceye varan sıcaklıkta zor şartlarda çalışıyorlar. Dünya dördüncülüğünden sonra şimdi de üçüncülüğü hedefleyen Şişecam firması, cam işçilerine ise Çin'in çalışma koşullarını dayatmaktadır" dedi.

Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı da, "Cam işçisini hükümetin gücüyle yıldırma politikaları cam işçisinin mücadele azminde eriyecektir. Cam işçisini açlıkla terbiye edeceğini zannedenler grev alanlarını bayram yerine döndüren cam işçisini asıl bundan sonra seyretsinler" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya işçilere destek vermek için Eskişehir'e geldiğini belirtti. Akkaya, CHP olarak sonuna kadar grevdeki cam işçisinin yanında olacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI