MADEN faciası nedeniyle Soma'da 19 Mayıs çok buruk ve acı içinde kutlandı. Soma Mezarlığı'ndaki Madenciler Şehitliği'ne gelen şehit madencilerin eşleri, yakınları ve ziyaretçiler göz yaşlarına boğuldu. Mezarlar Türk bayrakları ile donatıldı.
Emekli öğretmen Gülsen İpekçi madenci yeğeni 30 yaşındaki Koray Karadağ'ın mezarı başında dakikalarca gözyaşı döktü, mezarından yakınlarının yardımı ile ayrılabildi. İpekçi "Bu ölüm bana yakışırdı, Koray'ıma değil. Ulusumuz için en büyük ve önemli bayramlardan biri, ancak böyle bir acıyı yaşayabileceğimiz aklımıza gelmezdi. Bu acıya dayanmak çok zor" dedi.
ŞEHİDİN BARETİ VE BAYRAK MEZARINDA
Şehit madenci 26 yaşındaki Uğur Çolak'ın mezarını ziyaret eden, başka bir madende iş makinası operatörü olan kuzeni 35 yaşındaki Engin Demirtaş, şöyle dedi:
"Böyle bir bayramda bu acı gerçekten çok ağır. Hem bu bayramları unutmamak hem de acımızı az da olsa dindirmek için Uğur'un bareti ve bir Türk bayrağını mezarına koydum, dua ettim."
Soma Belediyesi tarafından ilk kez tüm mezarların başına isim tabelaları dikildi. 25 yıl madende çalıştıktan sonra faciada yaşamını yitiren 47 yaşındaki Yıldırım Güney'in mezarına askerlik künyesi, fotoğrafı ve madenci baltasını simgesinin bulunduğu ve olay anıda boynunda taşıdığı kolyesi mezar tahtasına asıldı.
EŞİNİN MEZARI BAŞINDA ALTI SAAT TEK BAŞINA
Mezarlığa ziyarete gelen bir kadın ise yaklaşık 6 saat boyunca, Milli Takım'ın ve Genelkurmay Başkanı Özel'in ziyareti sırasında eşinin mezarı başından oturduğu yerden hiç kalkmadığı görüldü.

YA(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)