DENİZLİ’nin eski milletvekillerinden 72 yaşındaki Mehmet Gözlükaya, geçen ağustos ayında geçirdiği kalp krizine bağlı beyninde oluşan hasar nedeniyle yaklaşık 6 aydır yoğun bakımda tutulduğu Pamukkale Üniversitesi’nde yaşamını yitirdi.
Denizli’de Doğru Yol Partisi bir ay arayla ikinci eski milletvekilini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. 20 Kasım’da Doğru Yol Partisi eski Denizli Milletvekili Haluk Müftüler’in vefat etmesinin ardından, aynı dönem aynı partiden milletvekilliği yapmış olan avukat Mehmet Gözlükaya da bugün tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Tavas’ta doğan, İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitiren, daha sonra siyasete atılıp 19, 20 ve 21. dönemde Doğru Yol Partisi’nin Denizli Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Mehmet Gözlükaya, yaklaşık altı aydan bu yana verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
Milletvekilliğinden sonra Denizli’de serbest avukatlık yapan üç çocuk babası Mehmet Gözlükaya, geçen ağustos ayında İstanbul’daki oğlunu ziyarete gitmiş, burada torununu parkta gezdirirken kalp krizi geçirmişti. Kalbi uzun süre çalıştırılamayan Gözlükaya’nın oksijen gitmediği için beyninde hasar oluşmuştu. İstanbul’da 15 gün özel bir hastanede yoğun bakımda tutulan Gözlukaya daha sonra Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne getirilerek yoğun bakımda tedavisine devam edilmişti. Gözlükaya, tüm çabalara rağmen bugün öğleden sonra yaşamını yitirdi. Gözlükaya’nın ölüm haberi ailesini ve arkadaşlarını yasa boğdu. Gözlükaya’nın cenazesinin ne zaman toprağa verileceği ise henüz kesinleşmedi.