İZMİR'de, yakınları tutuklu olan ve kendilerine 'Görüş Günü Kadınları' adını veren kadınlar, sosyal medya üzerinden haberleştikleri destekçileriyle buluşup Buca Cezaevi önünde açıklama yaptı. Kadınlar adına konuşan Esra Sennur, "Tecavüzcüler ve tacizciler ayrı tutulmak şartıyla genel af çıksın, ya da en azından adli kontrol sisteminde serbest bırakılma süresi uzatılsın. Babalar çocuklarına, eşlerine kavuşsun" dedi.
Ergenekon, Balyoz ve KCK gibi operasyonlarda tutuklanan kişilerin serbest bırakılmasının ardından adli suçlardan tutuklu bulunan mahkumların aileleri de harekete geçti. İzmir'de, sosyal medya üzerinden 'Görüş Günü Kadınları' grubunu kuran kadınlara destek hızla arttı. Grup üyeleri, bu kez de yine sosyal medya üzerinden haberleşip Buca Cezaevi önünde toplandı.
'TECAVÜZCÜLER AYRI TUTULSUN'
Grup adına basın açıklaması yapan Esra Sennur, kendilerinin hiçbir siyasi parti üyesi olmadıklarını ve siyasi bir amaç gütmediklerini söyledi. Tek isteklerinin yakınlarına ulaşmak olduğunu dile getiren Sennur şöyle konuştu:
"Bizim yakınlarımız karıştıkları ve pişman oldukları suçlardan cezaevindeler. Cezalarının büyük bölümünü çektiler. Çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan kişiler serbest bırakıldı. Biz de yakınlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Başbakanımıza genel af çağrısı yapıyoruz. Elbette tecavüzcüler, tacizciler ayrı tutulup genel af çıkartılsın. Ya da en azından denetimli serbestlikten serbest bırakılma süresi uzatılsın. Bunun için müjdeli bir haber bekliyoruz. Babalar çocuklarına, eşlerine kavuşsun."
Açıklamaya çocuğuyla katılan Havva Artık da, iki çocuğunun babalarını istediğini, eşinin de yaptıklarından pişman olduğunu ve herkesin ikinci bir şansı hak ettiğini söyledi. Zehra Eroğlu ise 7 yaşındaki torununun 20 gün önce kalp ameliyatı geçirdiğini, ama tutuklu olan oğlunun izin alamadığı için hastaneye bile gidemediğini ifade etti.
Grup üyesi kadınlar ayrıca tüm destekçilerine, salı günü yapacakları miting için Konak'ta buluşma çağrısı yaptı.

FOTOĞRAFLI